Cha Yung-Fa si-a publicat recent autobiografia. Cu acest prilej, el a anuntat ca va dona toata averea unor opere de caritate.


„Las intreaga mea avere pentru cauze caritabile. Copiii au cu ce sa traiasca, iar daca vor sa se imbogateasca, nu au decat sa munceasca”. Cha Yung-Fa, celebrul magnat taiwanez, a creat surpriza dezvaluindu-si planurile legate de viitorul celor 1,5 miliarde de euro pe care le detine.

A pornit de la zero. A fost ofiter in marina comerciala si a ajuns presedintele grupului Evergreean, cel mai mare operator de nave de transport din lume. In varsta de 80 de ani, el afirma ca a gasit sensul vietii impartind succesul sau cu cei care traiesc de pe o zi pe alta.

„Actiunile mele caritabile sunt sursa mea de fericire”, scrie miliardarul in cartea sa. „Ele imi permit sa dorm mai bine noaptea, pentru ca stiu ca aduc bucurie altora, ca am un impact pozitiv. Iar reusitele din aceasta viata sunt rezultatul binelui pe care l-a semanat intr-o viata anterioara”.

Magnatul se declara ingrijorat de cresterea saraciei si incurajeaza pe oricine are curajul sa dea si la altii din bogatiile lor. „O viata cladita pe munca si caritate este sublima”, afirma Cha Yung-Fa.