Pe fondul zvonurilor privind un posibil transfer al atacantului spaniol Fernando Torres de la Chelsea, unde este in prezent, la Anzhi Makhachkala, presa rusa scrie ca patronul clubului rus, miliardarul Suleiman Kerimov, vrea sa-l vanda.


Informatia nu a fost confirmata oficial, dar surse aproapiate omului de afaceri sustin ca nu este vorba de simple speculatii. „Vor fi vandute toate actiunile detinute de Kerimov la acest club”, au insistat respectivele surse.

„Decizia este rezultatul pierderilor inregistrate de club. Intr-un an, Anzhi nu a atins indicii de rentabilitate stabiliti initial. Din pacate, proiectul nu a justificat banii investiti si continua sa ramana doar un vis. In prezent se poarta negocieri cu una dintre structurile interesate de preluarea acestui activ, dar suma propusa, una simbolica mai degraba, nu poate acoperi nici a mia parte din cheltuieli”, au precizat sursele citate de presa rusa.

Incepand de ieri, finantarea clubului a fost temporar sistata pana la finalizarea vanzarii. De asemenea, au fost stopate lucrarile de constructie la noul stadion. Dupa toate probabilitatile, obligatiunile de plata vor fi preluate de noul proprietar.

Dar, insista presa rusa, nu este exclusa renuntarea la unele contracte costisitoare cu unele dintre vedetele echipei, Hiddink foto), Eto’o, Carlos.

Kerimov, ocupantul pozitiei 146 in topul Forbes al celor mai bogati locuitori ai lumii, cu o avere estimata la 6,5 miliarde de dolari, a cumparat Anzhi in ianuarie 2011. Mai precis, clubul a fost preluat (49,9% din actiuni) in schimbul unor investitii de minim 200 milioane de dolari.

Kerimov detine, printre altele, participatii la companiile Gazprom, Uralkali, Polyus Gold si Sberbank. El poseda un avion Boeing Bussines Jet 737-700, si doua iahturi, Ice si Millenium.