Compania Millennium Building Development a inaintat in data de 19 aprilie 2011 o plangere catre pre­se­dintele Sectiei Comerciale, Contencios Admi­nis­trativ si Fiscal a Curtii de Apel Suceava, prin care sunt constatate mai multe incalcari ale normelor obligatorii de drept intern sesizate in activitatea judecatorilor Vintila Narcisa (presedinte), Nastasi Dorina (judecator), Grapini Carmen (judecator) cu prilejul judecarii dosarului nr. 562/39/2010 in cazul proiectului „Cathedral Plaza”, potrivit unui comu­nicat al companiei.

Millennium Building Development atrage aten­tia asupra unor incalcari grave ale dreptului la apa­rare de catre judecatorii Curtii de Apel Suceava, prin care companiei i s-a incalcat dreptul la un pro­ces echitabil, judecatorii „aplicand dupa bunul plac normele si principiile legale”.

Mai mult decat atat, se precizeaza in comunicat, judecatorii mai sus-amintiti par sa nu cunoasca prin­cipiul neretroactivitatii legii. Acestia isi inte­meiaza decizia cu privire la valabilitatea autori­zatiei de constructie pentru proiectul „Cathedral Pla­za”, emisa la data de 24 februarie 2006, pe o le­gislatie care la momentul respectiv nu exista in Ro­mania, statul roman nefiind la data inceperii proiectului stat membru al UE.


Romania isi alunga cu seninatate investitorii


„Compania Millennium Building Development incearca de sase ani sa finalizeze un proiect imo­biliar in valoare de 60 de milioane de euro, timp in care a trebuit sa lupte atat cu Arhiepiscopia Ro­mano-Catolica care a ales calea discursului dupli­citar, mai intai sustinand proiectul, apoi intorcandu-se impotriva lui, cat si cu mai multe instante din tara. Consideram ca acest context este unul extrem de neprietenos cu investitorii tocmai intr-un moment de profunda criza economica pentru Romania. Investitorii au nevoie in primul rand de stabilitate, predictibilitate si coerenta. In toti acesti ani, compania Millennium Building Development a experimentat doar contrariul, ceea ce ne face sa cre­dem ca Romania isi alunga cu seninatate inves­titorii”, declara reprezentantii Millennium Buil­ding Development.

In plus, compania isi exprima si consternarea in fata lipsei de eficienta si profesionalism a justitiei din Romania. „Este deosebit de grav atunci cand intr-un stat de drept legea nu are acelasi inteles pen­tru toate instantele, iar aplicarea legii tine de su­biectivitatea sau nivelurile inegale de pregatire ale reprezentantilor legii. Ceea ce se castiga intr-o in­stanta se pierde cu rapiditate in alta, ceea ce impri­ma procesului juridic un grad mare de neserio-
zitate si lipsa de consecventa. Deciziile in cazul Cathedral Plaza sunt revelatoare in acest sens, curtile schimbandu-si pozitia pe aceeasi speta cu o rapiditate uimitoare”, se mentioneaza in comu­nicat.