Potrivit unui comunicat de astazi al Ministerului Sanatatii, toate spitalele din tara vor fi inspectate, incepand de saptamana viitoare, de comisii mixte de control pentru verificarea respectarii normelor de prevenire a incendiilor. In acelasi timp, ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a dispus ca institutia sa demareze o ampla licitatie pentru achizitionarea unor avertizoare de fum care vor fi montate in toate unitatile sanitare.

"Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a semnat Ordinul comun cu Ministerul Administratiei si Internelor privind constituirea comisiilor mixte de control in toate unitatile sanitare de pe intreg teritoriul Romaniei, indiferent daca sunt descentralizate sau nu, referitoare la respectarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor", se arata in document.

Membrii comisiilor vor avea obligatia ca, in termen de zece zile de la data constituirii, sa intocmeasca un raport complet asupra deficientelor constatate in fiecare unitate sanitara, acestea urmand sa fie remediate de urgenta.

Sursa: Antena3.ro