Ministerul de Interne sta pe un butoi de pulbere dupa ce Traian Igas a semnat ieri un document prin care reduce norma de hrana a politistului de la 720 de lei la 130 de lei. Motivul il reprezinta incadrarea in prevederile bugetare pentru semestrul I al acestui an, pierdere ce va fi recuperata integral in luna iulie. Potrivit calculelor ,,Fin.ro”, economia realizata prin aceasta masura se cifreaza la 76,7 mil. lei - 18,2 mil. euro.

Toti angajatii Ministerului Administratiei si Internelor vor fi afectati de aceasta masura, aproximativ 130.000 de cadre,  venitul lunar al unui politist urmand sa ajunga intre 800 si 1.200 de lei. ,,Dincolo de efectele neacordarii normei de hrana cuvenite pentru luna iunie, apreciem ca masura are rolul de a testa gradul de suportabilitate al politistului roman amenintat cu destituirea”, a spus Vasile Lincu, liderul Sindicatului Pro Lex. Reorganizarea ministerului si reducerea a 10.000 de posturi  sunt cuvintele aflate in permanenta pe buzele ministrului Igas, care declara ori de cate ori are ocazia ca de la investirea sa in functie a primit misiunea de a  moderniza MAI. Acesta a precizat ca procesul a fost inceput inca din vremea fostului ministru Vasile Blaga si ca nu i se pare un lucru rau ca si-a propus sa-l duca la capat. Acesta a declarat ca restructurarea MAI trebuie facuta neaparat, intrucat in caz contrar exista riscul sa nu mai poata fi platite in integralitate salariile celor angajati in structuri. In ceea ce priveste disponibilizarile din MAI, acestea vor demara in aproximativ 30 de zile, o alta informatie calda plasata de  ministrul Traian Igas, precizand ca dupa stu­dierea si rectificarea organigramelor toate posturile vor fi scoase la concurs si ulterior ocupate. Igas a amintit ca bugetul pe anul 2011 obliga conducerea MAI sa recurga la restructurari, procesul fiind ingreunat de faptul ca legea privind unele masuri necesare pentru incadrarea in bugetul aprobat  pe anul 2011 a fost respinsa in Parlament.

Economii la Academia de Politie


Traian Igas a declarat ieri ca in fiecare luna se fac economii de 350.000 de lei in urma schimbarii managementului la Academia de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza” din Capitala, amintind ca, recent, a dispus schimbarea intregii conduceri si ca investitiile in aceasta institutie de invatamant erau gandite inca din 2009. Igas a subliniat ca ,,nu-si bate joc de banul public”, tinand sa precizeze ca special a renegociat contractul telefonic cu Romtelecom, obtinand o reducere a tarifelor cu 55%.