Publicatia braziliana Globesporte a intocmit clasamentul celor mai bine platiti 10 antrenori de fotbal din lume. Cu cele aproape 3 milioane de euro pe care le castiga la echipa ucraineana Sahtior, Mircea Lucescu, nu poate decat sa visese sa ajunga in acest top.


Publicatia braziliana Globoesporte a stabilit care dintre marii antrenori de fotbal ai lumii castiga cel mai bine. Cu 10 milioane de euro pe an, lider de top a fost plasat Jose Mourinho, de la Real Madrid, club desemnat in noiembrie 2000 drept cel mai bun al secolului XX si care si-a aniversat zilele trecute 110 ani de existenta. Mai trebuie amintit ca in sezonul 2009/2010, Real Madrid si-a pastrat statutul de cel mai bogat club din lume, cu venituri de peste 438,6 milioane de euro.

Locul doi a fost atribuit lui Pep Guardiola, de la FC Barcelona, care incaseaza pe an un salariu de 7,5 milioane de euro. In ultimul sau studiu al echipelor din Premier League cu cele mai importante castiguri, FC Barcelona figureaza pe treapta secunda, cu 398,8 milioane de euro.

Pozitia a treia, tot cu 7,5 milioane de euro, i-a revenit olandezului Guus Hiddink, antrenor la echipa rusa Anzhi Makhachkala, unde evolueaza cel mai bine platit jucator de fotbal din lume, Samuel Eto’O, remunerat cu 21 de milioane de euro. Eto’O a ajuns printre primii cinci cei mai buni marcatori ai lumii.

Carlo Ancelotti, tehnicianul italian al echipei Paris Saint-Germain, este al cincilea pe lista publicatiei braziliene. El a negociat un salariu de 5,9 milioane de euro, mult peste “leafa” lui Sir Alex Ferguson, de la Manchester United.

Cel mai bine cotat antrenor roman, Mircea Lucescu, primeste de la patronu sau, Rinat Ahmetov, aproape 3 milioane de euro pe an. Cu acest salariu, Lucescu mai are de asteptat pana sa intre in Top-10, desi Ahmetov, cel mai bogat om de afaceri din Ucraina, se numara printre primii 50 cei mai instariti locuitori ai lumii. Cu o avere estimata la 16 miliarde de dolari, el ocupa in clasamentul Forbes locul 39.

Top-10

1. Jose Mourinho (Real Madrid) – 10 milioane euro

2. Pep Guardiola (FC Barcelona) – 7,5 milioane

3. Guus Hiddink (Anzhi Makhachkala) – 7,5 milioane

4. Roberto Mancini (Mancester City) – 6 milioane

5. Carlo Ancelotti (Paris Saint-Germain) – 5,9 milioane

6. Jupp Heynckes (Bayern Munchen) – 5 milioane

7. Alex Ferguson (Manchester United) – 4,8 milioane

8. Kenny Dalglish (LIverpool) – 4,8 milioane

9. Arsene Wenger (Arsenal) – 4,7 milioane

10. Harry Redknapp (Tottenham) – 4,7 milioane