Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că nu poate să se pronunţe în privinţa deciziilor Curţii de Apel Bucureşti în Dosarul Transferurilor, deoarece nu sunt definitive, şi a subliniat că în această speţă este vorba despre o acţiune comercială între cluburi şi agenţii jucătorilor, informeaza Mediafax.

"Astăzi n-a fost dat un verdict.Trebuie să respectăm instanţele româneşti pentru că iată şi politicienii au început să clacheze. Fiecare trebuie să îşi dovedească nevinovăţia, aşa cum procurorii trebuie să dovedească vinovăţia, dar eu până nu e o decizie definitivă nu pot să mă pronunţ. Nu s-a dovedit vreun meci aranjat, este o acţiune comercială între cluburi şi agenţii jucătorilor. Ce aş putea să comentez legat de această acţiune comercială?", a spus Mircea Sandu la Centrul de Fotbal Mogoşoaia, unde a asistat la antrenamentul echipei naţionale de fotbal.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, luni, ca Ioan Becali, Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gigi Neţoiu şi Gheorghe Popescu să primească pedepse cu închisoarea în Dosarul Transferurilor.

Ioan Becali a primit 8 ani de închisoare cu executare, Victor Becali şi Borcea câte şapte ani cu executare, Copos cinci ani de închisoare cu executare, Mihai Stoica patru ani de închisoare cu executare, Pădureanu, Gică Popescu şi Gigi Neţoiu, câte trei ani de închisoare cu suspendare.

Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie, pe toţi cei opt inculpaţi din dosarul transferurilor de jucători, respectiv Ioan şi Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gigi Neţoiu şi Gheorghe Popescu.

Decizia a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Curtea de Apel Bucureşti, care iniţial trebuia să dea un verdict la 2 noiembrie, dar a amânat pronunţarea unei sentinţe pentru 12 noiembrie.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.

Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca - realizat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucureşti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire - de la clubul Oţelul Galaţi la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea - de la clubul de fotbal Gloria Bistriţa la VfB.Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea - de la Dinamo Bucureşti (împrumutat la FC Argeş Dacia Piteşti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean - din august 2003, de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos Atena, Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucureşti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa - de la Dinamo Bucureşti la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 şi Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo Bucureşti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.