Hackeri apartinand miscarii Anonymous au atacat situl oficial al Palatului Elysee. Mai mult, ei au amenintat Facebook, Twitter, mai multe banci americane si ONU.

Potrivit presei franceze, atacul asupra Palatului Elysee a fost, dupa toate probabilitatile, raspuns la pozitia adoptata de presedintele Nicolas Sarkozy, care a salutat inchiderea de catre autoritatile americane a sitului Megaupload.

Atacul a avut loc vineri si a fost de scurta durata. Pe adresa situtului au aparut afirmatii jignitoare la adresa sefului statului francez. Este adevarat, spre seara situl Palatului Elysee si-a revenit.

Pe de alta pare, Anonymous a publicat astazi un nou mesaj video si audio, prin care ameninta Facebook, twitter, Youtube, PlayStation NetWork, unele dintre bancile americane si Natiunile Unite.

Miscarea Anonymous recunoaste faptul ca situl Megaupload a adapostit ilegal materiale aflate sub protectia dreptului de autor, dar avertizeaza a scoaterea din circuit a acestuia nu va opri pirateria.

Hackerii cer redeschiderea Megaupload in decurs de 72 de ore, in caz contrar vor neutraliza diferite situri web si servicii precum PlayStation NetWork si Xbox Live, dar si unele banci americane si Organizatia Natiunilor Unite.