Constructorul auto japonez a anuntat ca intentioneaza sa sisteze productia sa de autovehicule din Europa. Este vorba de uzina din Born, in Olanda. Masura va intra in vigoare pana la sfarsitul acestui an.


Confirmand informatia aparuta, initial, in presa, grupul nipon a explicat ca situatia din Europa nu este satisfacatoare pentru a continua fabricarea de masini. Mitsubishi Motors a precizat ca noul sau model nu va intra in productie mai devreme de 2013.

Compania, care a asigurat ca „piata europeana ramane importanta pentru el, va aproviziona Batranul continent din Thailanda si Japonia. Mitsubishi Motors exploateaza in prezent uzina de la Born, care numara aproximativ 1.500 de salariati.

Intreprinderea din olanda asambleaza modele Colt si Outlander (4x4). Incepand din 2006, aceasta uzina a lucrat exclusiv pentru Mitsubishi Motors.

In primele trei trimestre al anului sau bugetar (aprilie 2011-martie 2012), vanzarile Mitsubishi Motors au stagnat in Europa, unde piata auto afiseaza dificultati din cauza incertitudinilor economice. Decizia Mitsubishi survine dupa o hotarare similara a firmei Daihatsu, filiala a companiei Toyota, specializat in masini mici.