Agentia de rating Moody International a anuntat, astazi, retrogradarea cu o treapta a ratingurilor celor doi producatori japonezi de electronice - Sony si Panasonic.
 
Astfel, in urma evaluarii, ratingul Sony a fost retrogradat la "Baa1" de la "A3", iar in cazul firmei Panasonic - la "A2" de la "A1". Ambele decizii au fost luate urmare a reevaluarii celor doua companii de catre Moody’s, actiunile fiind lansate pe 28 octombrie 2011 in cazul Sony si pe 1 noiembrie pentru Panasonic.

Moody considera ca situatia financiara a companiei Panasonic s-a inrautatit dupa ce aceasta si-a marit, in aprilie 2011, la 100% participatiile in doua cele mai mari subsidiare ale sale - Panasonic Electric Works Co Ltd. si Sanyo Electric Co Ltd. Ca urmare, datoria neta in ultimul an fiscal, care s-a incheiat in martie 2011, a crescut la aproximativ 7,1 miliarde de dolari, comparativ cu 1,3 miliarde dolari, cu un an mai devreme.

In ceea ce priveste Sony, Moody’s se asteapta ca profitabilitatea acesteia sa ramana slaba si volatile ca urmare a pierderilor inregistrate de catre divizia de televizoare. Agentia se asteapta ca Sony sa incheie anul fiscal curent (in martie 2012) cu o pierdere din exploatare de 1,6 miliarde de dolari.