Agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a coborât marţi, cu o treaptă, ratingul atribuit grupului german de distribuţie Metro, la 'Baa3' de la 'Baa2', în timp ce perspectiva a fost modificată la stabilă de la negativă, informează un comunicat de presă al agenţiei Moody's.


Metro AG, al patrulea mare retailer din lume, şi-a revizuit în scădere estimările privind profitul din 2012, din cauza scăderii încrederii consumatorilor, care afectează afacerile din Europa de Est şi de Sud, a crizei datoriilor din zona euro şi a creşterii şomajului. 'Acţiunea de astăzi vine după ce săptămâna trecută Metro a anunţat că se aşteaptă să realizeze un profit EBIT de aproximativ două miliarde euro, după ce anterior prognoza că rezultatul va rămâne relativ neschimbat faţă de anul trecut, când a înregistrat un EBIT de 2,372 miliarde euro', a declarat vicepreşedintele Moody's, Richard Morawetz.

Moody's a salutat măsurile luate de Metro pentru îmbunătăţirea capitalului de lucru în prima jumătate a acestui an, precum şi reducerea cheltuielilor de capital în acest an până la 1,8 miliarde euro de la 2,1 miliarde euro în 2011. Cu toate acestea, Moody's consideră că scăderea veniturilor şi absenţa unor măsuri care să reducă substanţial datoria vor împiedica Metro să îşi îmbunătăţească situaţia financiară pe termen mediu.

Perspectiva stabilă reflectă punctul de vedere al Moody's că profitul Metro se va stabiliza anul viitor, în condiţiile în care există posibilitatea ca zona euro să înregistreze o creştere economică mai solidă în 2013 decât în 2012. Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume. METRO Cash & Carry este prezentă în 31 ţări cu aproximativ 670 de magazine cash & carry, unde lucrează peste 100.000 de angajaţi.

METRO Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 25 de centre de distribuţie amplasate în Bucureşti, în Braşov, Constanţa, Timişoara, Cluj, Bacău, Iaşi, Craiova, Baia Mare, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Sibiu, Suceava, Piteşti, Tg. Mureş, Arad şi Deva.