Un motan pe nume Tommasino a devenit al treilea cel mai bogat animal din lume, dupa ce stapana lui i-a lasat mostenire 11,7 milioane de euro.


Este ca o poveste de Craciun! Cine este Tommasino? A fost un maidanez, dar a devenit milionar. Cum? Greu de spus. Probabil, intr-o buna zi a trecut prin fata Mariei Assunta, o doamna bogata din Roma. S-a intamplat in Piata Largo Argentina, locul preferat de promenada a felinelor? Nici nu are importanta!

Important este ca Tommasino i-a cucerit inima batranei doamne. O femeie cu multi bani, dar singura, fara rude. Luna trecuta, Maria Assunta a decedat la varsta de 94 de ani, lansandu-i motanului intreaga sa avere. Adica 11,7 milioane de euro, plus un castel la periferia Romei, doua apartamente la Milano si la Roma, precum si un teren in Calabria, in sudul Italiei.

Cum intreaga poveste a facut mare taraboi in Italia, avocatii batranei doamne s-au grabit sa precizeze ca testamentul a fost redactat inca din 2009. Potrivit legii italiene, Tommasino nu are dreptul sa se atinga de bani, avocatii avand obligatia de a gasi o asociatie careia sa doneze cele 11 milioane de euro. Dar nu este cazul, au precizat avocatii Mariei Assunta. Pentru ca „Maria ne-a povestit despre infirmiera Stefania care a avut grija de ea in ultimii ani, mare iubitoare de animale”, au explicat oamenii legii. Altfel spus, Stefania se va ocupa de banii lasati.

Oricum, Tommasino intra in clubul celor mai bogate animale din lume. Este Gunter, un ciobanesc german care a primit de la fosta lui stapana, Karlotta Liebenstien, 106 milioane de euro. Mai exista, de asemenea, motanul Blackie, a carui avere se ridica la 10,5 milioane de euro.