Casa de Insolventa Transilvania (CITR), lichidatorul judiciar al City Mall, a anuntat demararea negocierilor directe pentru valorificarea City Mall, la noul pret de evaluare de aproximativ 21 milioane de euro. Mai multi investitori si-au aratat deja interesul in vederea negocierilor.
 
Potrivit CITR, din Comisia de negociere vor face parte si bancile finantatoare, prin urmare investitorii interesati vor putea negocia direct, atat cu lichidatorul, cat si cu bancile creditoare conditiile de valorificare, inclusiv obtinerea unei finantari in vederea achizitiei centrului comercial. Data limita pana la care se vor putea depune oferte in vederea participarii la negocieri va fi data de 16 Septembrie 2011.
 
Casa de insolventa este optimista in ceea ce priveste finalizarea cu succes a tranzactiei. “Cu certitudine aceasta va fi ultima faza de valorificare a City Mall, care se va finaliza cu succes, in acest moment negocierile intrand pe linie dreapta cu mai multi investitori interesati”, a declarat Andreea Anghelof, Senior Partner CITR.
 
City Mall a fost scos la vanzare prima data la 31 martie, pentru 33 mil. euro, iar ulterior, din cauza ca niciun investitor nu a fost interesat sa cumpere centrul comercial, au fost organizate alte doua licitatii, astfel ca pretul a fost redus la 29,5 mil. euro, respectiv 26,2 mil. euro. La cea de-a patra in­cercare de vanzare a mallului pretul de por­nire a fost stabilit la 23,58 mil. euro. Pe 30 iunie a avut loc ultima incercare de vanzare a centrului comercial prin licita­tie, care a esuat la randul ei. Ulterior, lichidatorul a luat in calcul schimbarea strategiei de valorificare, de la licitatie la negociere directa sau mentinerea actului in portofoliul creditorilor bancari. In final, CITR a ales metoda negocierii directe.