Reprezentanții USL susțin că la nivelul mai multor secţii, oficialii Biroului electoral al Sectiilor de votare au permis prezenţa în cabina a însoţitorilor pentru alegători, chiar dacă aceştia din urmă nu aveau acest drept.

"De cele mai multe ori persoanele care au însoţit alegătorii au fost rude ale candidaţilor PDL din circumscripţia respectivă, fară ca fenomenul să fi fost stopat de organele abilitate", se arată într-un comunicat de presă al USL.

Potrivit aceleiași surse, există persoane neidentificate care dau telefon la anumite secții de votare şi care pretind că sună din partea serviciului de urgenţă 112 şi solicită date despre nume, prenume, număr votanţi, seria şi numărul actului de identitate, CNP şi adresă pentru persoanele care au votat cu viză de flotant.

De asemenea, în Sectorul 3, la secţiile de votare din cartierul Industriilor, respectiv 602 și 623 observatorilor acreditaţi BEC pentru Sorin Oprescu, candidat pentru funcţia de primar al PGMB, le era interzis de către preşedinţii secţiilor de votare să intre în secţii.

În același comunicat de presă al USL, reprezentanții Uniunii acuză PDL de continuarea campaniei electorală în ziua votului, "ignorând legislația care înterzice strict acest lucru".

Ei susțin că începând de la ora 8:00, mai mulți cetățeni din Sectorul 3 au primit telefon din partea PDL, de la numărul: 0317102860. Cetățenii au fost întrebați dacă s-au prezentat la vot și apoi au fost îndemnați să voteze candidatul PDL la primăria Sectorului 3, Liviu Negoiță.

Potrivit USL, la secția de votare numărul 391 din incinta Școlii 80, delegata PDL a fost surprinsă cu o sacoșă de buletine de vot însemnate cu ștampila de control. După incident, au fost sesizate organele abilitate.