Membrii coalitiei de guvernare au decis astazi formarea unei comisii, condusa de ministrii Constantin Nita (PSD) si Adriean Videanu (PD-L), care sa analizeze propunerile social-democratilor din planul anticriza, a anuntat vicepremierul Dan Nica.

"Noi avem mai multe propuneri pe care le-am si anuntat in mod public ca dorim sa fie introduse pe ordinea de zi in discutia coalitiei. Decizia a fost ca acesta comisie, pe care noi am constituit-o, sa le analizeze pe fiecare dintre ele, sa faca evaluarile necesare si recomandarea cand sa intre in vigoare, de la 1 septembrie, de la 1 ianuarie. Important e sa avem aceste consultari si aceste decizii luate foarte rapid", a spus Nica. Totodata, el a apreciat ca unele dintre aceste masuri ar urma sa fie aplicate chiar de la 1 august, respectiv cele cu impact minim pe venituri si un impact mare pe partea de crestere a cifrei de afaceri si a modului in care firmele isi pot desfasura activitatea.

Nica a precizat ca, in cadrul comisiei, vor fi analizate acele masuri care trebuie adoptate si introduse in Codul Fiscal, pentru ca mediul de afaceri, firmele romanesti sa beneficieze de sprijin in al doilea semestru al acestui an si primul semestru al anului viitor.

Nica a afirmat ca primele evaluari din partea Ministrului de Finante ale acestor propuneri vor putea fi cunoscute dupa 20 iulie, iar la sfarsitul lunii, propunerile de masuri vor fi discutate si cu delegatia Fondului Monetar International.