Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca luni dimineata traficul rutier este blocat pe DN 17A Campulung Moldovenesc - Sucevita din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.


De asemenea, pe urmatoarele artere rutiere din judetul Suceava, se circula cu dificultate din cauza unui strat subtire de zapada: DN 15C Tarzia - Praxia, DN 17 limita judetului Bistrita cu localitatea Paltinoasa, DN 17 Paltinoasa - Suceava, DN 17A Sucevita - Dornesti, DN 17B Vatra Dornei - limita cu judetul Neamt, DN 2 Draguseni - Siret, DN 29 Suceava - Hutani, DN 29A Suceava - Varfu Campului, DN 2H Iacobesti - Putna, DN 2K Milisauti - Solca.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cu cod galben, potrivit careia in intervalul 8 aprilie, ora 18.00 - 9 aprilie, ora 15.00, vremea se va raci accentuat in toata tara. In Transilvania, Moldova si in zona montana, precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea intensificari cu viteze de peste 60 km/h, indeosebi in estul tarii, si de peste 80-90 km/h la munte.

Politia recomanda conducatorilor auto sa circule cu viteza redusa, adaptata la starea carosabilului si sa mareasca distanta in mers intre autovehicule. In situatia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa din cauza precipitatiilor, politia spune ca folosirea luminilor de intalnire ale autovehiculelor reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii corespunzatoare la schimbarea directiei de mers, facand vehiculele mai vizibile in trafic.