Actiunile Microsoft Corp vor intra maine la tranzactionare pe sistemul alternativ al Bursei de Valori Bucuresti. Echipa de analiza a Tradeville, societate ce va activa ca market maker al actiunilor, a realizat o evaluare prezentata mai jos.


Microsoft Corp.(MSFT) merita atentia investitorilor datorita unei lichiditati si dinamici bune a afacerii, dar din punctul de vedere al politicii de dividend, considera analistii Tradeville.

Primele 4 luni ale lui 2012 au fost incarcate de evenimente pentru Microsoft. Dintre cele mai recente mentionam lansarea in China a telefoanelor Nokia Lumia si HTC Titan (cu sistem de operare Windows Phone 7), cumpararea unui pachet important de patente si licente de la AOL si parteneriatul cu Barnes & Noble pt. dezvoltarea in domeniul cartilor si manualelor digitale. Cuplat cu succesul in crestere al aplicatiilor Windows Azure, Office 365 si Lync, toate aceste directii de afaceri deschid perspective interesante pentru Microsoft.

„Pentru o perspectiva mai buna asupra performantelor MSFT am prezentat si alte 3 societati americane, urmatoarele dupa criteriul capitalizarii dintre cele clasficate de Reuters ca facand parte din aceeasi industrie: IBM Corp. (IMB), Google Inc. (EMC) si Oracle Corp. (DELL). Atat lichiditatea si dinamica buna a afacerii, cat si politica de dividend, rentabilitatea asteptata pe unitatea de risc (rata Sharpe), ratele de rentabilitate si majoritatea multiplilor fac ca Microsoft sa merita o atentie deosebita din partea investitorilor. Astfel, remarca ca 13 dintre cei 15 indicatorii calculati pentru comparare sunt superiori mediei grupului de companii prezentate”, este de parere autorul raportului, Ovidiu Dumitrescu.

Analistul considera ca urmatoarele 8 luni vor fi importante pentru Microsoft, cu 4 lansari ce s-ar putea dovedi cruciale: Office 15, IE10, Windows 8 si noua consola Xbox.

De succesul acestora, impreuna cu cel al gamei de aplicatii “cloud”, va depinde evolutia companiei pentru o buna perioada de timp”, potrivit analistului Tradeville. Pentru anul fiscal 2012 analistii citati de Reuters asteapta, in medie, o crestere a vanzarilor de 6.2% si o stagnare a EPS fata de anul anterior. Desi compania nu a emis estimari pentru acesti indicatori, in contextul dinamicii recente a rezultatelor sale, asteptarile pietei privind EPS par prea pesimiste, chiar daca pe cele privind vanzarile le gasim rezonabile. Avand in vedere cele de mai sus opinam ca actiunile MSFT sunt un bun exemplu de “value stock”.

Citeste si:

Noi titluri americane la BVB: Google Inc

Noi titluri americane la BVB: McDonald’s Corp.


Noi titluri americane la BVB: JPMorgan Chase & Co


Noi titluri americane la BVB: Merck & Co Inc