Cel mai mare combinat chimic din Romania, Azomures Tg. Mures, estimeaza pentru acest an un profit de 143 milioane de lei, de 2,5 ori mai mic decat cel obtinut in 2011.


Traderul de ingrasaminte chimice si cereale Ameropa PC inregistrat in Elvetia si-a bugetat pentru primul an de sefie la combinatul Azomures afaceri si profit in scadere, conform raportului aprobat de Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor. Astfel, profitul net va fi de 143 milioane de lei, fata de 365 milioane de lei inregistrat anul trecut. Veniturile companiei vor scadea in 2012 cu aproape 9%, ajungand la 1,73 miliarde de lei.

Tot in cadrul Adunarii s-a aprobat componenta noului Consiliu de Administratie in urma demisiei membrilor acestuia. Astfel, presedintele este insusi proprietarul Ameropa, Andrew Henry Zivy.

Ameropa a finalizat in luna martie preluarea societatilor holding ce detineau Azomures, Eurofert Investments si Azomures Holdings, controlate de oameni de afaceri turci. Elvetienii mai detin in Romania compania Ameropa Grains Constanta, fosta Comcereal Constanta.