Fondul European de Investitii (FEI) si UniCredit Tiriac Bank au semnat un acord de garantare in cadrul Initiativei JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises), care va permite bancii sa acorde IMM-urilor noi imprumuturi in valoare totala de pana la 87,5 milioane euro.

Astfel, din primavara anului 2012, UniCredit Tiriac Bank va acorda IMM-urilor credite de investitii garantate pana la 80% cu ajutorul instrumentului oferit de FEI din fonduri europene.

Principalul avantaj al acestui instrument este ca nu presupune comision de garantare si faciliteaza accesul la creditare pentru IMM-urile care doresc sa investeasca si nu dispun de suficiente garantii.

JEREMIE este o initiativa comuna a Directiei Generale Politici Regionale a Comisiei Europene si a Grupului Bancii Europene de Investitii (din care face parte Fondul European de Investitii), care are ca obiectiv imbunatatirea accesului la finantare pentru IMM-urile din Uniunea Europeana, in cadrul perioadei de programare a Fondurilor Structurale 2007 - 2013.

La nivelul Uniunii Europene, FEI a semnat in prezent opt acorduri la nivel national si cinci acorduri regionale.