In sedinta de astazi a Comisiei de Munca din Camera Deputatilor, reunita pentru reexaminarea, la cererea presedintelui Traian Basescu, a Legii pensiilor, reprezentantii partidelor de opozitie au ajuns la un amendament comun care prevede ca varsta de pensionare va fi de 60 de ani pentru femei si 64 de ani pentru barbati, potrivit Antena3.

Parlamentarii coalitiei de guvernare au parasit sedinta, spunand ca prin aceasta propunere se incalca prevederile Constitutiei. Ei au invocat textul consitutional si decizii ale Curtii Constitutionale in care se specifica faptul ca reexaminarea se face doar in ceea ce priveste propunerile sau obiectiile ridicate de seful statului, in cazul de fata referitor doar la diminuarea varstei de pensionare pentru femei de la 65 de ani la 63 de ani.

Viceliderul grupului PSD din Camera, Aura Vasile, a cerut ca Legea pensiilor sa fie discutata in ansamblu si ca amendamentele depuse de PSD sa faca parte din Raportul preliminar pe care Comisia trebuie sa le elaboreze.

Deputatii PNL s-au pronuntat si ei in favoarea propunerii PSD.