Noul smartphone Samsung Galaxy SIII, unul dintre primele modele din noua generaţie de telefoane Android 4.0 cu procesor quad-core, a fost lansat în acaeastă săptămână şi pe piaţa românească.


Prezentat la un an după predecesorul său care a fost considerat drept standardul după care sunt judecate smartphone-urile Android, noul model aduce în primul rând o diagonală mai mare şi un ecran cu rezoluţie HD720P, plus un procesor Exynos cu patru nuclee, care promite să fie semnificativ mai rapid.

Noul aparat iese în evidenţă prin dimensiunile sale foarte mari - cu o diagonală de 4,8 inci, şi beneficiază de un procesor de 1,4 Ghz, cu o suită de funcţii personalizate care îşi propun să facă utilizarea mult mai uşoară decât în variantele precedente. Telefonul este dotat cu un procesor quad core de 1.4 Ghz şi 1Gb RAM, ecran HD Super AMOLED cu o rezoluţie de 1280 x 720 pixeli şi o cameră principală capabilă să înregistreze imagini la 8 MP

Noul Galaxy S III măsoară 13,6 cm înăl?ime şi 8,6 mm grosime, având o greutate de 133 g. Sistemul de operare este Android 4.0, personalizat cu interfaţa Samsung TouchWiz.

Printre noile funcţii ale telefonului se numără tehnologia NFC, care va putea fi folosită atât pentru plăţi, cât şi pentru transfer rapid de fişiere între dispozitive compatibile: este suficient ca noul S III să fie atins de un alt telefon similar, iar cele două vor crea automat o conexiune WiFi de mare viteză prin care va fi efectuat transferul.

Cea mai importantă inovaţie software a lui Samsung Galaxy S III este funcţia Smart Stay, prin care telefonul poate recunoaşte modul în care este utilizat - de la citirea unor e-book-uri la navigarea prin web - prin detectarea mişcării ochilor utilizatorului cu ajutorul unei noi camere frontale de 1,9 megapixeli. Odată detectată o rutină în utilizare, telefonul se va adapta automat preferinţelor utilizatorilor.

Interacţiunea cu utilizatorul este susţinută şi cu ajutorul funcţiei 'S Voice', care recunoaşte şi răspunde la vocea posesorului. De exemplu, la nevoie, alarma aparatului poate fi amânată prin rostirea cuvântului 'Snooze'.

Camerele foto vor putea capta clipuri video FullHD cu stabilizare şi vor avea un timp de pornire extrem de redus, la care se adaugă şi posibilitatea de a fotografia în rafală rapidă.