Serviciul de Internet Banking al Bancii Transilvania, BT24, are acum 200.000 de clienti, in crestere cu aproape 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit bancii, noua versiune a aplicatiei a castigat, in mai putin de doua luni, peste 20.000 de clienti, ceea ce inseamna aproximativ 400 de clienti noi/zi.

Persoanele care folosesc BT24 Internet Banking nu platesc niciun comision pentru transferurile intre conturile proprii, alimentarea cardurilor sau a conturilor de economii si nici pentru platile in valuta catre alti clienti BT. De asemenea, comisionul este zero pentru plata utilitatilor catre cei peste 20 de furnizori cu care Banca Transilvania are conventii. Totodata, pentru o serie intreaga de alte operatiuni, comisioanele sunt mai mici decat cele practicate de banca la ghisee.

BT24 a fost relansat pe piata in luna septembrie, avand la baza tehnologie de ultima generatie si peste 100 de functionalitati. Acesta poate fi accesat oricand, de oriunde din lume, folosind un computer care are conexiune la Internet, indiferent de browser. De asemenea, BT24 are o versiune pentru smartphone-uri.

Obiectivul Bancii Transilvania este ca, pana la sfarsitul anului viitor, cel putin 20% dintre clientii BT24 Interent Banking sa acceseze si BT24 Mobile Banking, prin care acestia au acces la informatii financiar–bancare si posibilitatea de a derula tranzactii direct de pe telefonul mobil.

Aproape 50% dintre clientii serviciului BT24 Internet Banking au varsta cuprinsa intre 30 si 40 de ani, aproximativ 30% sunt cei care au intre 20 si 30 de ani, iar 20% sunt persoane cu varste intre 40 si 50 de ani.

Distributia este 80% persoane fizice, respectiv 20% companii, iar cei mai multi clienti activi provin din orasele: Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea, Constanta si Iasi.

Cele mai populare operatiuni in randul clientilor sunt: verificarea soldului, plata utilitatilor, tranzactiile intrabancare si interbancare si operatiunile legate de carduri, cum ar fi modificarea limitelor de tranzactionare sau definirea de alerte.