O nouă replică seismică de 6,2 grade s-a produs luni seara în largul coastei pacifice a Canadei, survenind în urma puternicului cutremur de pământ de sâmbătă, a anunţat organismul federal canadian 'Séisme Canada ' pe contul său de pe Twitter. Conform primelor informaţii, mişcarea telurică nu s-a soldat cu victime sau pagube materiale, transmite AFP, citata de Agerpres.

Conform Institutului American de Geofizică (USGS), seismul al cărui epicentru a fost localizat în Oceanul Pacific, la aproximativ 235 km sud-vest de oraşul Prince Rupert, a avut o magnitudine de 5 grade /pe scara momentului/ şi nu a prezentat niciun risc de tsunami.

Zeci de replici au fost înregistrate în această regiune slab populată din Columbia Britanică /a 15 regiune metropolitană din Canada/ după seismul de 7,7 grade, care a zdruncinat sâmbătă seara această zonă, provocând un mini- tsunami în Hawaii.

Uraganul Sandy, care s-a abătut asupra coastei de est a SUA şi Canadei a făcut deja 13 victime umane şi a lăsat fără curent electric peste 2,8 milioane de locuitori, după cum relatează AFP şi Reuters.

În momentul în care Sandy a atins zona de coastă, acesta a fost retrogradat la gradul de furtună, dar, după cum notează New Zeland Herald, aceasta nu este decât o formalitate pentru că, în realitate lucrurile nu s-au schimbat prea mult, vântul suflând cu o putere de până la 135 km pe oră.