Este vorba de rochia de 6.800 de dolari (aproximativ 5.500 euro) purtata de Prima Doamna a Statelor Unite, Michelle Obama, la cereremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra.


Campaniile prezidentiale, adevarate curse cu obstacole, se joaca, de multe ori, pe detalii care, in alte conditii, ar trece neobservate sau, oricum, nu ar agita spiritele pana la maxim. In cazul de fata este vorba despre tinuta sotiei presedintelui american. Intrebarea este daca scandalul izbucnit pe aceasta tema va taia din elanul lui Barack Obama, intrat, practic, pe ultima suta de metri a intrecerii electorale. Oricum, compleul purtat de First Lady, cu un taior brodat cu fir de argint in valoare de 6.800 de dolari, a starnit numeroase controverse.

De la lansarea campaniei sotului ei, Michelle Obama a adoptat o vestimentatie modesta, combinand rochii ale unor tineri creatori cu accesorii simple, spre multumirea americanilor, care o considera o adevarata icoana a stilului contemporan. Printre altele, Michelle Obama ocupa, alaturi de Coco Chanel sau Lady Gaga, o pozitie superioara in clasamentul celor mai influente personalitati din lumea modei, top elaborat de revista Time.

„Doamna Obama a dat dovada de indecenta abordand o tinuta de o valoare superioara venitului mediu al unei familii americane, in conditiile in care populatia SUA se confrunta cu dificultati fara precedent”, a comentat opozitia conservatoare. Fara indoiala, nota, in context, presa de peste Ocean, Michelle Obama nu este una dintre cele mai cheltuitoare Prime Doamne, iar garderoba ei paleste in fata celei a ducesei de Cambridge, Kate Midleton, sotia printului William, dar ea trebuie sa faca fata unui tir de critici venite din tabara partizanilor lui Ann Romney sau Sarah Palin.

Prima Doamna a SUA a primit sprijinul lui Robert Verdi, stilist si decorator pentru numeroase vedete de la Hollywood. Precizand ca Michelle Obama poarta frecvent rochii Wu for Target, care costa mai putin de 40 de dolari, designerul a tinut sa sublinieze ca tinuta Primei Doamne a SUA a fost conceputa si confectionata in Statele Unite, ceea ce inseamna ca Michelle Obama a contribuit la relansarea economiei nationale. Potrivit unui studiu, „efectul Obama a generat o cifra de afaceri de peste 2,7 miliarde de dolari pentru sectorul modei de la instalarea sotului ei la Casa Alba.

Citeste si

Cine este miliardara care a vandut o insula cu 60 milioane dolari
O veste proasta pentru romanii care folosesc Hotmail. Vezi ce decizie a luat Microsoft
Ce nebunii fac miliardarii de zilele lor de nastere
Care este cea mai frumoasa plaja din apropierea Romaniei
Spionajul rus contraataca. Vezi ce tari sunt vizate