Oamenii de ştiinţă atrag atenţia că populaţia globală va fi nevoită să treacă la o dietă vegetariană aproape completă în următorii 40 de ani, din cauza crizei de alimente, scrie The Guardian.

În prezent, oamenii îşi asigura 20% din necesarul de proteine din carnea de animale. Acest procent va trebui să scadă la doar 5% până în 2050, pentru a putea fi hrăniţi cei 2 miliarde de oameni  care ar putea popula în plus planeta în acea perioadă.

"Nu vor fi suficiente resurse de apă pentru irigarea culturilor actuale, astfel încât să fie hrănită populaţia de 9 miliarde de oameni estimată pentru 2050", se arată în raportul Stockholm International Water Institute (SIWI).

Competiţia pentru resursele de apă se va intensifica pe viitor. "Reprezentanţii ONU anticipează că producţia de alimente va trebui să crească cu 70% până la jumătatea secolului. Aceasta va pune presiune suplimentară asupra utilizării resurselor de apă, care vor fi din ce în ce mai necesare pentru a satisface cererea globală de energie, estimată să crească cu 60% în următorii 30 de ani", se mai menţionează în raport.