Barack Obama a declarat vineri că fostul preşedinte american Bill Clinton ar merita să devină "secretar pentru explicarea lucrurilor", după un discurs foarte aplaudat, sub forma unei pledoarii vibrante pro-Obama, susţinut miercuri în faţa convenţiei democrate, relatează AFP.

"Cineva mi-a trimis un mesaj după discursul lui afirmând: ar trebui să îl numiţi secretar pentru explicarea lucrurilor. A fost (o propunere) bună. Mi-a plăcut ideea, secretar pentru explicarea lucrurilor", a glumit Obama, în cadrul unei deplasări electorale în New Hampshire, scrie Agerpres.

O purtătoare de cuvânt a lui Obama, Jen Psaki, a adăugat vineri la bordul avionului prezidenţial Air Force One că echipa de campanie a lui Obama va fi încântată să îl primească din nou pe Bill Clinton pentru a da o mână de ajutor înaintea scrutinului din 6 noiembrie, care se anunţă foarte strâns în faţa republicanului Mitt Romney.

"Ne-ar plăcea să îl avem alături de noi imediat ce va fi posibil". Bill Clinton "este un incredibil avocat al preşedintelui de multă vreme", a declarat Psaki.

Ovaţionat îndelung, Clinton a declarat miercuri că el crede în Obama "din toată inima" şi a insistat asupra capacităţilor preşedintelui în exerciţiu de a redresa economia.

Fostul preşedinte în vârstă de 66 de ani, încă extrem de popular în Statele Unite, şi-a demonstrat încă o dată talentul de orator, amuzând publicul şi lansând săgeţi otrăvite împotriva lui Mitt Romney şi a partenerului acestuia în tandemul republican, Paul Ryan.