Dr. Pierre Dukan, nutriţionistul despre care se spune că a revoluţionat regimul alimentar, în ultimii ani, este de părere că obezitatea este înainte de toate o problemă mentală şi că ea se poate învinge cu un psihic bun.

Potrivit faimosului nutriţionist Pierre Dukan, obezitatea este mai întâi un "problemă mentală. Nu am auzit niciodată un obez care să spună că se simte bine". Potrivit acestuia, oamenii pot renunţa la mâncare dacă gândesc pozitiv şi dacă au o motivaţie puternică. El dă următorul exemplu: "Dacă o femeie place un bărbat, ea este gata să reducă imediat consumul de alimente, să araate bine, este un gest automat", a adăugat medicul.

Citeste si 
Cum sa slabesti cu Dieta Dukan


"Regele regimulului alimentar", cum este supranumit Pierre Dukan, a mai constatat că în Statele Unite obezitatea nu deranjează. "Sufăr pentru persoanele obeze. Eu le înţeleg, pentru că, deşi nu sunt nişte persoane bolnave, de fapt, se simt excluse de
 societate. Spre deosebire de oamenii cu o greutate normală, obezii suferă" , susţine Pierre Dukan, al cărui regim cu acelaşi nume a fost considerat de unii, o vreme, drept "cel mai bun, cel mai sănătos și cel mai etic de pe piaţă." Cu toate acestea, faimosul nutriţionist a fost eliminat din Colegiul Medicilor din Marea Britanie, la cererea sa şi este din ce în ce mai criticat. British Dietetic Association a considerat, la rândul său, metoda Dukan, ca cel mai rău mod de a pierde în greutate, în 2011", explicând că  "nu a existat absolut nici o cercetare ştiinţifică în spatele ei." 

Citeste si
Secretele dietei Raw Vegan
Ce aditiv ne va putea ajuta să slăbim în viitor
Tratează hipertensiunea şi colesterolul cu plante
7 alimente care te ajută să slăbeşti
De ce nu pot să slăbesc?!
Cum sa scapi de oboseala. Topul alimentelor energizante
Lămaia te ajută să slăbeşti sănătos