Rasfoiti online volumul VI

Din 23 octombrie, Financiarul va invita sa porniti pe urmele vechilor exploratori si sa descoperiti cultura si traditiile tarilor din America de Sud si de Nord, alaturi de volumul 6 al colectiei Marea enciclopedie a statelor lumii!

Daca v-ati propus sa vizitati Canada, SUA, Bermude, Columbia, Venezuela, Guyana, Surinam, Guyana Franceza, Brazilia, Uruguay, Ecuador, Peru, Bolivia, Paraguay, Argentina, Falkland, Chile, veti descoperi in al 6-lea volum, toate informatiile si sfaturi practice de care aveti nevoie: transport si comunicatii sau informatii turistice, inclusiv cele privind formalitatile vamale, posibilitati de cazare si de transport, sau telefoane utile pentru fiecare tara in parte.

Stiati ca:
  • In stravechile paduri de pe coasta de vest a Canadei cresc soiuri rare de copaci precum cucuta de vest (Tsuga heterophylla), cedrul rosu (Thuja plicata), bradul Douglas (Pseudotsuga taxifolia) si molidul Sitka (Picea sitchensis). Vizitatorii Canadei pot introduce in tara articole de uz personal si cantitati limitate de tigari, tutun, bauturi alcoolice si cadouri in valoare de pana la 60 de dolari. Este interzisa introducerea in tara a produselor din carne, oua, lapte, dar se pot introduce sau scoate sume nelimitate in moneda nationala.
  • In Insulele Bermude, pantalonii scurti reprezinta o optiune vestimentara adecvata in orice moment al zilei si reprezinta costumul tipic pentru oficiali si oameni de afaceri, fiind vestimentatia creata de armata britanica pentru a usura munca in climatul tropical. Daca vreti sa petreceti o vacanta de vis in celebrele insule, trebuie sa stiti ca turistilor le este interzis sa sofeze, dar pot inchiria motociclete, daca au peste 16 ani.
  • In trecut, Guyana Franceza era asociata cu Insula Diavolului, o colonie de ocnasi si un loc de exil situat la mica distanta de coasta. Astazi, nativii albi si cei din triburile cimarrón isi pastreaza modul de viata traditional in satucuri izolate, asezate pe malurile raurilor, in timp ce in centrul spatial de la Kourou se lanseaza sateliti meteorologici, de cercetare si telecomunicatii si rachete Ariane, deoarece, in acest punct de langa Ecuator, viteza de rotatie a Pamantului este de circa 0,46km/s, astfel incat viteza de desprindere este mai mica.
  • Insulele Galapagos din Ecuador, supranumite “Arca lui Noe in Pacific”, sunt un paradis natural unic. In 1835, Charles Darwin descria cu o sobrietate incredibila aceste tinuturi, in care poti inota alaturi de lei de mare si pinguini si chiar poti plonja in apa alaturi de rechini si calcani. Nicaieri nu se intalneste o varietate mai mare de plante si animale endemice: specii care traiesc aici si nu mai pot fi gasite nicaieri in lume. Turistilor care viziteaza Ecuadorul li se recomanda vaccinarea impotriva tetanosului, difteriei, hepatitei A, holerei si febrei tifoide. Exista un risc de malarie pe tot parcursul anului.

Pachetul ziar + volumul 6 al Marii enciclopedii a statelor lumii - “America de Nord si de Sud” costa 15 lei si se distribuie impreuna cu editia din 23 octombrie a Financiarului.

Succesiunea volumelor este urmatoarea:
Vol. 1 - Europa de Nord si de Vest
Vol. 2 - Europa Centrala si de Est
Vol. 3 - Europa de Sud-Est si Sud-Vest
Vol. 4 - Asia de Sud, Est si Sud-Est
Vol. 5 - Asia Centrala si Orientul Mijlociu
Vol. 6 - America de Nord si de Sud - vineri, 23 octombrie
Vol. 7 - America Centrala si Indiile de Vest
Vol. 8 - Africa de Nord si de Vest
Vol. 9 - Africa Centrala si de Sud
Vol. 10 - Australia, Oceania, Antarctica

Marea enciclopedie a statelor lumii este cea mai noua colectie editoriala lansata de Financiarul, dupa Marea enciclopedie a cunoasterii, Marea istorie ilustrata a lumii si Descopera lumea (2008). Pe langa acestea, Financiarul a oferit cititorilor sai deopotriva literatura de business si de intelegere a relatiilor politico-economice internationale: “Gandeste ca un campion” si “Esecul in afaceri. 10 reguli de urmat”, “Putin si noua Rusie”. Lor li se adauga colectia de articole Harvard Business Review si Ghiduri Turistice Vizuale. Financiarul este editat de Media Casa Press, o companie a INTACT Media Group.

Cititorii care nu au reusit sa achizitioneze toate volumele colectiei Statele Lumii, pot comanda volumele lipsa la numarul de telefon 021/311.05.06 sau pe mail, la adresa comenzi(at)financiarul(punct)com

OFERTA SECIALA: COMANDA cele 10 volume ale colectiei Statele Lumii si PRIMESTI GRATUIT UN ABONAMENT sziar + cartet pe 6 luni, in perioada Ianuarie - Iunie 2010! SUNA-NE la numarul 021/311.05.06!