Interesul statului român este să vândă toate activele Oltchim, o singură ofertă, cea a PCC, fiind depusă atât pentru pachetul de acţiuni deţinut de stat cât şi pentru achiziţionarea creanţelor Electrica şi AVAS asupra combinatului, a declarat vineri, la Ministerul Economiei, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, pe parcursul procedurilor pentru privatizarea Oltchim.


'Este ideal ca adjudecarea să se producă prin vânzarea tuturor celor trei active, pentru că o privatizare reală şi completă este acea privatizare în urma căreia statul nu păstrează un control asupra agentului economic. Vorbesc de control prin creanţe. Pentru noi, ca să putem vorbi de privatizare reală şi completă este ideal să vindem majoritatea acţiunilor şi creanţelor, iar statul să înceapă cu Oltchim SA o relaţie caracteristică între stat şi contribuabilul privat. Ofertă de cumpărare pentru toate cele trei active avem din partea unui singur investitor', a afirmat Remus Vulpescu, citat de Agerpres.

De asemenea, acesta a arătat că vor fi luate în seamă ofertele necondiţionate. Acţionarul minoritar al Oltchim, compania germană PCC, este investitorul care a depus oferte pentru toate cele trei active. Dan Diaconescu şi AISA Invest a depus ofertă pentru acţiunile Oltchim, iar Chimcomplex pentru active şi creanţa Electrica asupra combinatului. 

Potrivit şefului OPSPI, creanţa AVAS este de 250 milioane euro iar creanţa Electrica de aproximativ 150 milioane euro.