Oltchim respinge declaratiile PCC SE, actionar minoritar al combinatului, potrivit carora compania ar viza achizitionarea intregii rafinarii Arpechim, controlata de Petrom, si sustine ca programul de restructurare al companiei, aprobat saptamana trecuta, prevede doar achizitia unitatii de petrochimie de la Arpechim.
 
"Oltchim Ramnicu-Valcea este neplacut surprinsa de comunicatul de presa facut public in data de 7 august (vineri - n.r.) de catre unul dintre actionarii minoritari, respectiv PCC SE", se arata intr-un comunicat al Oltchim.
 
PCC a anuntat vineri ca Oltchim vrea sa cumpere de la Petrom nu doar petrochimia de la Arpechim, ci si rafinaria, tranzactie care insa nu are fundament economic si pune in pericol activitatea combinatului. Compania din Ramnicu-Valcea a tinut sa precizeze, insa, ca PCC SE face confuzie intre unitatea de petrochimie de la Arpechim Pitesti si rafinaria cu acelasi nume.
 
"Consideram ca asemenea declaratii publice din partea reprezentantilor PCC SE se inscriu intr-o strategie mai ampla a acesteia de impiedicare a oricaror masuri de redresare a Oltchim, strategie care are drept scop preluarea ostila a societatii, insa la un pret mai mic", se mai arata in comunicatul Oltchim, semnat de Constantin Roibu, presedintele si directorul general al companiei.