Pentru achizitia activelor de petrochimie de la Petrom (SNP), revizia acestora si pentru capital de lucru, Oltchim (OLT) va imprumuta 62 milioane de euro. Creditul va fi garantat in proportie de 80%, respectiv 49,6 milioane de euro, cu scrisoare de garantie bancara emisa de banca de stat Eximbank, iar diferenta de 20% va fi garantata de Oltchim cu active imobilizate in valoare de 55,76 milioane de lei, se arata intr-un raport al companiei transmis, luni, Bursei de Valori Bucuresti.

In cadrul Adunarii Generale a Actionarilor Oltchim din 24 iulie, s-a luat si decizia ca Oltchim nu se va diviza pe toata durata garantiei fara acceptul prealabil al Bancii de Export-Import Eximbank.

Oltchim urmeaza sa preia petrochimia de la Arpechim pana la finele lunii august contra sumei de 62 milioane de euro. In aceasta suma nu sunt incluse datoriile companiei din Ramnicu-Valcea catre Petrom, proprietarul rafinariei, insumand 28 milioane de euro.

 
"Suma de 62 milioane de euro include achizitia efectiva a petrochimiei, capital de lucru si revizia instalatiilor", a declarat, la inceputul lunii, Radu Olaru, directorul general adjunct al Oltchim. Acesta a mai spus ca Oltchim discuta cu mai multe banci pentru contractarea imprumutului aferent achizitiei petrochimiei si ca va negocia cu Petrom esalonarea datoriei.