Oltchim (OLT), detinuta de Ministerul Economiei, vrea sa cumpere de la Petrom, pe langa petrochimia de la Arpechim, si rafinaria, potrivit planului de restructurare a combinatului, prezentat de conducerea companiei, joi, in AGA. Aceasta tranzactie nu are insa fundament economic si pune in pericol activitatea combinatului, sustin reprezentantii companiei germane PCC SE, actionar minoritar la Oltchim.

"Pe langa anuntata achizitie a instalatiei de tiroliza a Arpechim, conducerea Oltchim intentioneaza sa cumpere de la Petrom si rafinaria Arpechim. In acest fel, planurile de investitii imediate ale Oltchim ar putea ajunge foarte curand la 2,5 miliarde de euro. (...) Asemenea investitii de proportii sunt total gresite si risca sa puna sub semnul intrebarii supravietuirea companiei", se arata intr-un comunicat al PCC SE.


Valoarea tranzactiei cu Petrom, incluzand achizitia, revizia si asigurarea capitalului de lucru al activelor petrochimice de la Arpechim, este de 62 milioane de euro, exceptand datoriile Oltchim catre Petrom, de 28 milioane de euro, a declarat, la inceputul lunii iulie, directorul general adjunct al Oltchim, Radu Olaru.