Omniasig, companie controlata de austriecii de la Vienna Insurance Group (VIG), a inregistrat in primul trimestru al anului o scadere de 6% a primelor brute subscrise, pana la un nivel de 221,1 milioane de lei, pe fondul impactului crizei financiare in principalele segmen­te ale econo­miei cu care asigurarile sunt in d­i­recta corelare.

Compania a platit, in primele trei luni din 2011, daune in valoare de aproa­pe 160 de milioane de lei, in scadere cu 15% fata de perioada similara de anul trecut. ,,Aceasta scadere este justificata in primul rand de scaderea volumului subscrierilor pe segmentul asigurarilor auto Casco”, se arata intr-un comunicat emis de Omniasig. Pe segmentul asi­gurarilor Casco, sub­scrie­rile asigurato­rului s-au dimi­nuat cu aproximativ 54% in primul tri­mes­tru, pana la un nivel de 52,1 mi­li­oane de lei. In schimb, asi­gu­rarile de raspundere civila auto obli­gatorie (RCA) au raportat o crestere de 72,4%, primele brute subscrise de com­panie urcand la 126,23 milioane de lei.

In ceea ce priveste asigurarile de tip property (asigurari de incendiu si cala­mitati naturale), Omniasig a inregistrat o valoare a subscrierilor de 24 de milioane de lei, cu 19% mai putin decat in perioada similara a anului 2010.

,,Aceasta clasa este puternic in­fluen­tata de evolutia domeniilor imobiliar si al constructiilor, care nu au reusit inca sa se redreseze dupa caderea-record suferita in anul 2010, inregistrand in continuare pierderi si scaderi. In acelasi timp, valoarea daunelor platite pe aceasta clasa a crescut puternic, cu 62,22%, pana la 4,45 milioane de lei”, se mai arata in comunicatul companiei. Omniasig a incheiat anul trecut pe pozitia a treia in topul asiguratorilor locali dupa nivelul primelor subscrise.