Apavil si Acvarim, operatorii de apa din judetul Valcea, au decis, in urma mai multor runde de negocieri, sa fuzioneze. Scopul acestei miscari este reprezentat de atragerea unui grant din partea Uniunii Europene in valoare de 100 milioane de euro, care ar urma sa fie folosit pentru dezvolarea unui masterplan de apa si canal la nivelul judetului Valcea, a declarat joi primarul Ramnicului, Romeo Radulescu.
 
Apavil este operatorul judetean de apa subordonat Consiliului Judetean Valcea, in timp ce Acvarim furnizeaza apa municipiului Ramnicu Valcea si se subordoneaza Primariei. Conditia pentru a obtine finantarea era sa existe un singur operator judetean, prin urmare cele doua societati au decis sa fuzioneze.

"Fuziunea Apavil-Acvarim este ca si realizata, pot spune. Ramnicul va intra in Asociatia Apa Valcea asta, iar cele 100 de milioane de euro nu vor fi pierdute. Din acesti bani, doar 18 milioane vor reveni municipiului Ramnicu Valcea, restul ajungand la celelalte localitati membre in Asociatia Apa Valcea. Alt aspect important este ca pe langa cele 100 de milioane de euro, vor mai sosi de la Uniunea Europeana alte 400 de milioane", a mai spus Radulescu.

Sursa: Portalul national de administratie publica