Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, că pentru a suporta costurile întreţinerii câinilor comunitari din adăpostul de la Uzunu, judeţul Giurgiu, a apelat la mai multe companii mari, precum Orange, Enel sau Apa Nova, care au răspuns demersului municipalităţii prin donaţii.

Oprescu şi-a exprimat speranţa că tot mai multe companii se vor alătura demersului Primăriei Capitalei, asigurând cheltuielile pentru întreţinerea animalelor.

Edilul Capitalei a adaugat că, odată degrevată de aceste probleme, Primăria se va orienta către reorganizarea şi modernizarea activităţii de prindere a câinilor, prin adoptarea unor metode moderne de capturare a acestora, cum ar fi proiectilele tranchilizante.

"Sigur, uşor cu astea, că unii ar putea să-şi mai tragă şi în picior, dar terminăm cu laţul, cu astea", a spus Oprescu, citat de Agerpres.
Primarul Capitalei a explicat că maidanezii pot fi văzuţi şi adoptaţi de către cei interesaţi prin intermediul Internetului.

"Cine vrea poate să-i vadă pe Internet, dacă-i place unul să se ducă să-l ia", a menţionat edilul-şef.

Potrivit primarului general, în adăpostul de la Uzunu, judeţul Giurgiu, au fost strânşi deja circa 400 de câini. Aceştia sunt adunaţi, mai întâi, în adăposturile PMB de la Mihăileşti şi de pe Bulevardul Theodor Pallady, apoi sunt transportaţi la Uzunu, unde sunt deparazitaţi, vaccinaţi şi sterilizaţi, fiind apoi întreţinuţi până la adopţie.