Comisiile pentru cultură din Senat şi Camera Deputaţilor au validat, marţi, numirea lui Ovidiu Miculescu în funcţia de preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, cu 17 voturi 'pentru' şi patru abţineri, informeaza Agerpres.


Înaintea şedinţei comune a Comisiilor pentru cultură din Senat şi Camera Deputaţilor, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune l-a propus pe Ovidiu Miculescu pentru funcţia de preşedinte-director general al SRR. Cel care ocupa înainte funcţia de preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Demeter Andras, şi-a dat demisia vinerea trecută, rămânând membru în CA al SRR.

Ovidiu Miculescu a declarat că trebuie început un proces de modernizare a acestei instituţii. 'Cred că trebuie început un proces de modernizare a acestei instituţii pe două direcţii. Trebuie, cred, să venim la anul 2012. Funcţionăm după o lege din 1994, instituţional, în activitatea Radio România acest lucru se simte. Este un model instituţional uşor împietrit. În al doilea rând, trebuie să reuşim să rezolvăm chestiunea acoperirii întregii populaţii a României. Atunci când s-a desenat acoperirea Radio România s-a folosit un termen greşit, după părerea mea, 'acoperirea teritoriului', ci nu a 'populaţiei'. Teritoriul este acoperit în acest moment 95-96%, teoretic. Populaţia în schimb nu este acoperită. Dacă anul trecut a reuşit să deschidă postul la Chişinău, încă sunt bucăţi importante din România în care Radioul public nu se aude', a spus Miculescu, la audierea în Comisiile de cultură din Parlament.

Ulterior, el şi-a prezentat CV-ul şi a punctat faptul că are o experienţă de peste 20 de ani în media. Decizia Comisiilor de cultura trebuie sa fie votata in votul Parlamentului.