Ovidiu Silaghi a fost propus, marti seara, de premierul desemnat Victor Ponta, sa preia functia de ministru al Transporturilor si Infrastructurii.

Ovidiu Ioan Silaghi s-a nascut la data de 12 decembrie 1962, in municipiul Satu Mare.

Dupa absolvirea Colegiul National "Mihai Eminescu" din Satu Mare, sectia matematica-fizica (1981), a urmat cursurile Facultatii de Mecanica Fina din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov (absolvite in anul 1987). A urmat ulterior un masterat in Drept administrativ, precum si studii postuniversitare de specializare in Management si relatii economice internationale la Academia de Studii Economice din Bucuresti (2004-2005).

In perioada 1996 - aprilie 2007, a fost presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Satu Mare. In februarie 2004, devine membru al Colegiului de conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei. A indeplinit si functia de consilier in Consiliul Judetean Satu-Mare (2000-2004).

Devenit membru al Partidului National Liberal (PNL) in ianuarie 1990. Presedinte al TNL Satu Mare (1990-1996), membru in Delegatia Reprezentantilor Nationali ai PNL (2002-2004), membru al Comisiei de politica externa si al Comisiei economice a PNL (2001).

In urma alegerilor parlamentare din noiembrie 2004, a fost ales ca deputat de Satu Mare pe listele Aliantei Dreptate si Adevar. In aceasta calitate, a fost membru in Comisia pentru buget, finante si banci si Subcomisia de piete de capital (decembrie 2004 - septembrie 2005), membru in Comisia pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor (septembrie 2005 - ianuarie 2007) si in Comisia pentru industrii si servicii (februarie 2007 - februarie 2008).

A indeplinit functia de observator la Parlamentul European (septembrie 2005 - decembrie 2006), facand parte din Grupul Alianta liberalilor si democratilor pentru Europa si din Comisia pentru piata interna si protectia consumatorului, apoi pe cea de membru al Parlamentului European (ianuarie - aprilie 2007).

Odata cu restructurarea guvernamentala din 5 aprilie 2007, Ovidiu Silaghi este numit in functia de ministru pentru intreprinderi mici si mijlocii, comert, turism si profesii liberale. A detinut functia pana la 22 decembrie 2010.
 
Lista ministrilor din Guvernul Ponta

Vicepremier - Florin Georgescu

Ministrul Administratiei - Victor Paul Dobre

Ministrul Afacerilor Externe - Andrei Marga

Ministrul Afacerilor Europene - Leonard Orban

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - Daniel Constantin

Ministrul Apararii Nationale - Corneliu Dobritoiu

Ministrul Comunicatiilor - Dan Nica

Ministrul Culturii si Patrimoniului Cultural - Mircea Diaconu

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului - Eduard Hellvig

Ministrul Economiei - Daniel Chitoiu

Ministrul Educatiei - Corina Dumitrescu

Ministrul Finantelor Publice - Florin Georgescu

Ministrul Justitiei - Titus Corlatean

Ministerul Internelor - Ioan Rus

Ministrul Mediului si Padurilor -Rovana Plumb 

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale - Mariana Campeanu

Ministrul Sanatatii - Vasile Cepoi

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii - Ovidiu Silaghi

Ministru Delegat pentru Dialog Social - Liviu Marian Pop

Ministru Delegat pentru Strategii Guvernamentale - Victor Alistar

Ministru Delegat pentru Relatia cu Parlamentul -  Mircea Dusa