Tot mai multe banci acorda o atentie sporita studentilor, considerandu-i o ca­tegorie de clienti extrem de importanta. In Romania, daca esti student la zi, poti opta pentru pachete de produse si servicii la costuri reduse, ce includ gratuitati pentru operatiuni bancare si reduceri la comerciantii parteneri. BCR a gandit special pentru tine un astfel de pachet, Pachetul Student BCR.

In timpul studentiei este foarte im­portant sa alegi cea mai potrivita ban­ca pentru nevoile tale pentru ca acest lucru te va scuti de risipirea timpului, de pier­derea banilor prin intermediul co­mi­sioanelor, de multe griji si de biro­cratie. La nivel global, o serie de institutii financiare acorda o mare atentie stu­dentilor, considerandu-i o categorie im­portanta de clienti. Vestea buna este ca si in Romania poti gasi astfel de pa­chete cu produse si servicii gandite spe­cial pen­tru tine.

Daca esti student la zi, dar vrei si sa lucrezi, prezenta ta la cursuri este nece­sara, iar acest lucru te impiedica sa te angajezi full time. Deci si veniturile tale sunt mai mici. De aceea, Banca Co­mer­ciala Romana a creat un pachet special gandit pentru tine, Pachetul Student BCR, o combinatie de produse si servicii care permite persoanelor fizice rezi­den­te in Romania sau cetateni ai Republicii Mol­dova, care au calitatea de student la zi in cadrul unei institutii de inva­tamant su­perior, sau elev al unei scoli postliceale din domeniul militar si var­sta cuprinsa intre 18-30 de ani (ne­im­pliniti) sa-si admi­­nistreze in mod gratuit resursele financiare si sa economiseasca timp. Pachetul este vala­bil pana la im­plinirea varstei de 30 de ani, daca se face dovada, o data pe an in pe­rioada 1 octombrie - 31 decembrie a fie­carui an, ca utilizatorul acestuia are ca­litatea de student la zi sau de elev al unei scoli postliceale din domeniul mi­litar.

Avantaje financiare si nonbancare


Avantajele pe care ti le ofera Pachetul Student BCR sunt de doua feluri: fi­nan­ciare si nonbancare.

In primul rand faci economie de bani datorita gratuitatilor incluse in ca­drul pachetului, precum si redu­cerilor cu­prin­se intre 5%-15% la comer­ciantii parte­neri. Totodata, castigi timp atat prin realizarea operatiunilor ban­care prin telefon (Alo 24 Banking BCR) sau internet (Click 24 Banking BCR), cat si cu ajutorul servi­ciului gratuit de plata a facturilor la ATM-urile BCR catre fur­nizorii de utilitati, din orice localitate, in orice zi si la orice ora.

Achizitionarea acestui pachet iti ofera control si confort in cadrul tran­zactiilor pe care le faci. Astfel, banca iti expediaza un extras de cont tri­mes­trial, prin posta, poti opta pentru includerea in pachet a unui cont curent in lei des­chis anterior si ai posibilitatea realizarii de operatiuni bancare de la distanta, utilizand servi­ciul de efectuare a ope­ratiunilor prin Canale Alternative BCR (Alo 24 Banking si Click 24 Banking) si poti vizua­liza/tipari istoricul tranzac­tiilor direct de pe calculatorul personal prin Click 24 Banking BCR.

Prin utilizarea serviciului Canale Al­ter­native poti obtine infor­matiile per­sonalizate pentru conturile curente cu/fa­ra card de debit atasat, pentru cre­ditele contractate, pentru depozitele la termen/Maxicont si pentru certifica­tele de depozit cu discount.

Totodata, cu ajutorul Alo 24 Banking BCR si Click 24 Banking BCR poti efectua urmatoarele tranzactii: tran­sfe­ruri intra/interbancare in lei si intra­bancare in valuta pentru conturile cu­rente cu/fara card de debit atasat si din conturile de economii (pentru con­turile de economii se pot efectua tran­sferuri doar din/in conturile proprii).

Avantajele nonbancare oferite de Pachetul STUDENT BCR:

 •  acumulezi puncte la plata cum­pa­raturilor utilizand cardul STUDENT BCR: practic, pentru fiecare 2 RON cheltuiti primesti in cont 1 punct (1 punct = 0,006 RON)
 • ai reduceri la plata daca utilizezi car­dul la par­tenerii BCR
 • poti dona trimestrial Organizatiei Sal­vati Copiii punctele acumulate in ca­drul programului de loialitate apeland din orice retea serviciul BCR Asistenta de Urgenta Carduri, disponibil 24/7, la numerele de telefon 021.311.10.01 sau 021.311.02.16
 •  inrolarea automata in BCR STUDENT Club, ceea ce iti ofera posibilitatea de a participa gratis la seminarii pentru dezvoltarea carierei (ex. Personal Bran­ding, Scoala de vara Danubia), eve­nimente (ex. BCR Tenis Partener Platinum, Start-up School BCR), pro­mo­tii si concursuri (ex. Concurs 24 Banking BCR)
 • te poti implica, alaturi de salariatii BCR, in proiecte de voluntariat cum ar fi Salvati Copiii, Copiii Refugiati, Edu­catie pentru Sanatate, Safer In­ter­net.
Daca vrei sa stii mai multe, noi iti recomandam sa accesezi site-ul www. bcr.ro, zona BCR Student Club, si vei gasi toate informatiile de care ai nevoie.

Produse si servicii incluse obligatoriu in pachet

 • cont curent in lei
 • extras de cont curent trimis prin posta la adresa indicata de solicitant
 • card de debit in lei cu cip VISA Elec­tron STUDENT BCR atasat con­tului curent cu cinci variante de ima­gine din care o poti alege pe cea care se po­triveste cel mai bine cu perso­na­litatea ta: Timp liber, Design, Calatorii, Mu­zica, Sport  
 • serviciul de efectuare operatiuni prin Canale Alternative BCR: Alo 24 Banking BCR (operatiuni prin telefon), Click 24 Banking BCR (operatiuni prin internet).


Trebuie sa stii ca daca ai deja un cont deschis la BCR, acesta poate fi inclus intr-un pachet fara a schimba numarul de cont. Totodata, daca detii deja un card de debit, acesta iti va fi inchis, iar even­tua­lele sume disponibile vor fi transfe­rate catre noul card de debit BCR Visa Elec­tron Student. De asemenea, tran­sfor­marea contului curent existent in­tr-un pachet se va efectua gratuit.

Daca ai deja un card de debit BCR de tip Maestro/Visa Electron/Visa Clasic/ Visa Electron Euro<26, il poti pastra.  Noi iti recomandam sa soliciti cardul de debit Visa Electron Student, dis­po­nibil doar in cadrul pachetului, de­oa­rece ai mai multe avantaje fata de un card de debit standard: iti poti alege va­rianta de design preferata si iti oferim discounturi speciale la partenerii BCR.

Conturile in valuta nu se pot include in pachetul Student BCR, insa ai acces la conturile respective prin Serviciul de efectuare a operatiunilor prin Canale Alter­native BCR, deci de oriunde si ori­cand vrei tu.

Daca ai deja un Pachet Esential, va trebui sa te decizi ce pachet iti satisface cel mai bine nevoile financiare. In cazul in care te decizi pentru un Pachet Stu­dent BCR, poti face o cerere de dezacti­vare a Pachetului Esential detinut si o cerere de deschidere a Pachetului Stu­dent BCR.

In cazul in care esti si student, dar si salariat, in cadrul Pachetului Esential beneficiezi de un descoperit de cont cu dobanda mai mica fata de dobanda stan­dard, in conditiile in care salariul tau este virat in contul curent inclus in pa­chet. Descoperitul de cont te ajuta atunci cand ai nevoie de o rezerva de bani pen­tru situatii neprevazute. Daca nu il utili­zezi, nu te costa nimic.

De ase­menea, poti obtine si un card de credit la care nu platesti comisionul de mentenanta, card ce iti este util pentru orice cumparaturi pe care vrei sa le faci in tara sau in strainatate. Ca stu­dent, in cadrul pache­tului, ai avantajul unui numar nelimitat de tranzactii gratuite de interogare sold si retrageri numerar la ATM-urile BCR, primele doua tranzac­tii prin internet sau telefon gratuit si discounturi in reteaua par­tenerilor BCR (5% Flanco, 5% Optiplaza, PoliceShop, Plusoptic, 15% World Class, 5% MioBio, 10% Carpatia Tour, 10% Peeraj Brands etc.).

Noi iti pu­nem la dispozitie oricare dintre aceste variante de pachet si, in­diferent pe care o vei alege, vei avea de castigat, atat prin plata unor co­misioane mai mici, cat si prin economia de timp pe care o vei face utilizand servicii mo­derne precum: card, ATM, Internet Ban­king, Phone Banking.

Documente


 • copie act de identitate
 •  document care atesta calita­tea de student la zi (ex. legiti­matie student/adeve­rinta/car­net de stu­dent etc. vizate pen­tru anul res­pectiv) sau calitatea de elev al unei scoli postliceale din do­meniul mi­litar

De stiut


Daca nu prezinti dovada de pastrare a calitatii de student, respectiv a calitatii de elev al unei scoli postliceale din do­meniul militar, in perioada 01 octombrie-31 de­cem­brie, pachetul detinut va fi dez­ac­tivat, iar tu iti vei pastra produsele si serviciile incluse in pachet care vor fi tari­fate individual conform Tarifului de co­misioane de retail al BCR la momentul respectiv. Deci iti vei pastra contul curent, precum si serviciul de efectuare opera­tiuni prin Canale Alternative, insa nu vei mai beneficia de gratuitatile incluse in pachet. Singurul produs pe care nu il poti pastra in afara pachetului este cardul de debit Visa Electron Student, care va fi blocat in momentul ­dezactivarii pache­tului. Concomitent, ti se va emite un card de debit de tip Visa Electron.

Pachetul se va dezactiva automat atunci cand implinesti 30 de ani. Oricum, la fi­nalizarea studiilor iti indicam sa ne anunti ca nu mai esti student la zi pentru a putea veni in intampinarea noilor nevoi pe care le vei avea cu o oferta adap­tata.


O noua promotie


Daca alegi Pachetul Student BCR in perioada 19 mai-30 iunie 2010 si utilizezi pana pe 11 iulie 2010 cel putin o data una dintre componentele sale (cardul de debit VISA Electron STUDENT BCR, Click 24 Banking BCR, Alo 24 Banking BCR), poti castiga prin tragere la sorti una dintre cele trei excursii city break la Viena, Paris sau Praga.

In plus, in perioada 1 iunie-31 iulie 2010 iti dublam punctele de loialitate pe care le primesti de obicei pentru platile cu VISA Electron STUDENT BCR la comerciantii acceptanti sau pe internet. 

Promotia este valabila numai pentru pachetele Student BCR constituite in perioada 19 mai-30 iunie 2010.

Particularitati ale Pachetului Student BCR


In Pachetul Student BCR este nece­sara mentinerea sumei minime de 10 RON in contul curent, suma pe care poti sa o depui la deschiderea contului sau ulterior fiind oprita automat la prima alimentare a contului, si iti va fi returnata la inchiderea contului.

Expedierea extra­su­lui de cont curent se face trimestrial prin posta, la adresa indicata de tine, deci nu trebuie sa-ti faci griji daca locuiesti la camin - exact acolo vei primi corespon­denta trimisa de banca.

Astfel, vei fi in­format permanent si asu­pra promotiilor speciale pregatite pen­tru tine de catre BCR. Taxele aferente le platesti prin reti­nerea automata a su­mei din contul cu­rent.

Pentru serviciul de efectuare opera­tiuni prin Canale Alternative  vei folosi un dispozitiv Token. Activarea acestuia se va face automat in momentul crearii use­rului. Dispozitivul Token primit de la banca in momentul achizitionarii servi­ciului nu are un cod PIN prestabilit. In momentul primirii Token-ului, ai posi­bilitatea sa iti setezi codul PIN preferat prin introducerea initiala, apoi confir­marea, prin tastarea acestuia in dis­po­zitivul primit.


Componente tranzactionale gratuite disponibile

 • Plati facturi la ATM BCR
 • Interogare sold cont la ATM BCR, utilizand cardul de debit inclus in pachet
 • Retrageri de numerar la banco­matele BCR, utilizand cardul de debit inclus in pachet
 • Plati efectuate prin serviciul de efectuare operatiuni prin Canale Alter­native BCR (Alo 24 Banking BCR sau Click 24 Banking BCR) – doua tran­zactii gratuite/luna
 • Comision lunar de administrare pachet (RON)
Trebuie sa stii ca banca nu acopera comisioanele/taxele/spezele platite unei terte parti pentru efectuarea ope­ra­tiunilor (ex. costurile cu expedierea extraselor de cont curent, comisionul BNR pentru plati fara numerar inter­bancare etc.).

In perioada de valabi­litate a pa­chetului, banca poate mo­difica valoa­rea comisionului de adminis­trare lunara, precum si componenta pache­tului, cu instiintarea ta prealabila.