Papa Benedict al XVI-lea este asteptat vineri in Mexic, in prima sa vizita apostolica in aceasta tara din America Latina, urmand sa viziteze Leon, cel mai mare oras din statul Guanajuato si al cincilea cel mai populat oras din Mexic, unde autoritatile au mobilizat peste 10.000 de militari si politisti pentru a asigura ordinea publica si securitatea pe strazi.


In plus, 5.400 de agenti in civil au fost angrenati in masurile de securitate exceptionale pe durata vizitei papei in acest stat mexican, relateaza diverse canale media, intre care si Radio Vatican.

Pe intreaga distanta de 34 de km de la aeroport pana in oras, Suveranul Pontif va fi salutat de pelerini, aliniati de-a lungul drumului. La Leon, seful Bisericii Romano-Catolice va oficia in data de 25 martie o liturghie, la care sunt asteptati sa participe cel putin 600.000 de credinciosi in 'Parcul bicentenar'.

Papa va vizita alte cateva orase din statul Guanajuato, in partea centrala a Mexicului, unde in ultimul timp isi intensificase activitatea cartelul drogurilor intitulat 'Cavalerii Ordinului Templierilor'. La mijlocul lunii aprilie, traficantii au comis mai multe crime in diferite localitati din acest stat. Cu toate acestea, reprezentantii mafiei drogurilor au promis inca la inceputul lunii februarie sa declare o pauza in activitatile lor criminale pe durata vizitei papei.

Autoritatile mexicane au declarat deja ca pot garanta siguranta deplina a Suveranului Pontif pe durata vizitei in Mexic, de unde, la 26 martie, va pleca in Cuba. Papa va zbura in orasul Santiago de Cuba , in partea de est a insulei. Se asteapta ca Benedict al XVI-lea sa oficieze un serviciu religios in Piata Antonio Maceo, dupa care se va deplasa la biserica El Cobre din Santiago, unde se afla o statuie miraculoasa a Fecioarei Maria, venerate cu numele 'Caridad del Cobre'.

In dimineata zilei de 27 martie, papa va zbura spre Havana, unde se va intalni cu Raul Castro si episcopi cubanezi. A doua zi, Suveranul Pontif va oficia un serviciu religios Piata Revolutiei Jose Marti din Havana, iar in decursul serii aceleiasi zile va parasi Insula Libertatii pentru a se intoarce la Vatican.