Limuzinele vechi ale Parlamentului bulgar vor fi scoase la licitatie din cauza costurilor prea mari de intretinere, a anuntat presedintele Parlamentului bulgar, Testka Taceva, relateaza site-ul Novinite.com. Taceva a explicat intr-un interviu acordat postului bTV ca majoritatea masinilor folosite de parlamentarii bulgari sunt foarte uzate si ca 40 din cele 165 de vehicule, cele mai multe marca Mercedes, nu mai sunt in stare de functionare. Potrivit acesteia, Parlamentul va renunta la acele autovehicule cat mai repede posibil.

Odata ce masinile vor fi scoase din uz, parlamentarii bulgari vor trebui sa se deplaseze la serviciu cu ma­sinile personale. Presedintele Parlamentului bulgar conduce o masina marca BMW veche de 10 ani, acordata de Serviciul bulgar de protectie nationala (NSO). Serviciul duce de asemenea lipsa de masini noi, desi este responsabil cu transportarea oficialilor bulgari de rang inalt, precum vicepresedintii Par­la­mentului si liderii grupurilor politice parlamentare.

Vanzarea masinilor parlamentarilor bulgari este considerata o masura de combatere a crizei si o modalitate de a diminua bugetul Parlamentului cu 20 la suta. Intre timp, autoturismele uzate ale parlamentarilor vor fi verificate din punct de vedere tehnic, iar o decizie privind scoaterea lor la licitatie va fi luata in urmatoarele doua saptamani.