Compania Carpatica Asig anunţă încheierea unui parteneriat cu reţeaua de service-uri auto Dacia-Renault-Nissan, proces prin care se urmăreşte optimizarea procedurilor de soluţionare a daunelor.

Parteneriatul a intrat în vigoare la sfârşitul lunii august, fiind valabil atât pentru asigurările de răspundere civilă auto obligatorii (RCA), cât şi pentru asigurările facultative pentru avarii de tip CASCO, relateaza Agerpres.

Potrivit companiei de asigurări, avantajele directe ale clienţilor Dacia-Renault-Nissan, beneficiari ai unei poliţe de asigurare la Carpatica Asig, constau în reducerea timpului de efectuare a reparaţiilor şi, implicit, diminuarea perioadei de instrumentare a dosarului de daună, precum şi reducerea la minimum a implicării clientului în procesul de constatare şi reparaţie, care se derulează între asigurător şi service (inclusiv decontarea costurilor).

Grupul Renault deţine, în prezent, în România, cea mai dezvoltată reţea de service la nivel naţional, cu 89 de unităţi Dacia, 49 de unităţi Renault şi 24 de unităţi Nissan.

Carpatica Asig a fost înfiinţată în anul 1996, cu capital integral privat, sub denumirea de ASA Asigurări Atlassib, în cadrul holdingului Atlassib. În septembrie 2004, compania şi-a schimbat denumirea în Carpatica Asig, parte a Grupului Financiar Carpatica, ca răspuns la cerinţele pieţii privind serviciile financiare integrate.

Compania are peste 90 de unităţi în întreaga ţară şi colaborează cu mai mult de 5.000 de intermediari, fiind specializată şi în asigurări generale.