La 4.000 de ani-lumina distanta de noi, romanii, s-a descoperit o planeta formata din carbon aflat in stare cristalina.

Occidentalii, americanii, chinezii se pot declara fericiti; fata de ei, planeta valoroasa se afla la doar 3.000 de ani-lumina.

Una peste alta, vorbim de o uriasa piatra pretioasa care haladuieste inutil prin spatiu. Asta chiar este o veste buna, avem o raza de speranta, fie ea captata prin telescoapele cercetatorilor (sper ca nu erau si britanici printre ei).

Bun, ideea este ce facem cu diamantul din „vecinatate”, il populam sau nu? Sa nu vi se para greu de realizat, de mult timp se vand terenuri pe Luna.

Cred ca nu mai este loc sa arunci un ac pe satelitul Terrei. Guvernul de la Palatul Victoria ar putea revendica planeta in cauza. Daca intre timp devine „diamant rusesc“?

Este clar ca am asistat la descoperirea unor uriase oportunitati. Dintr-un foc ne-ar scoate din haos sectorul imobiliar, ca sa nu mai zic de posibilitatea de a-l vinde la bucata.

O sa spuneti ca planeta diamant apartine celor care au descoperit-o.

Gresit, e a noastra, a tuturor. Ne asumam raspunderea pentru asta daca e nevoie. Iar peste alti 4.000 de ani, lumina ei nu va mai ajunge pana la cercetatori. Vom fi reusit sa o stingem de mult.