Guvernantii au convenit cu FMI ca Electrificare CFR, Posta Romanã, Oltchim, SN a Lignitului Oltenia vor avea management privat pana la sfarsitul acestui an.

Pentru fiecare dintre aceste companii este fixat ca obiectiv „numirea echipei de management privat si a membrilor consiliului de administratie pana la finele lunii decembrie 2011”.

Memorandumul tehnic de intelegere, transmis FMI luna trecuta, a fost publicat pe site-ul oficial al institutiei financiare.

In ceea ce priveste S.N. de Transport Feroviar de Marfa “CFR Marfa”, termenul va fi devansat pana in ianuarie 2012, „in cazul in care pana la finele anului 2011 se va privatiza un pachet minoritar de actiuni”, se precizeaza in document.

Acelasi termen, ianuarie 2012, este prevazut si pentru Tarom.

Pentru alte doua obiective, C.N. Cai Ferate CFR si S.N. Transport Feroviar de Calatori “CFR Calatori” S.A., termenul avansat pentru numirea echipei de management privat este “in cursul anului 2012”.

 „Suntem ferm hotarati ca in cursul anului 2012 sa majoram numarul intreprinderilor de stat cu management privat”, promit guvernantii.

„Acest proces de identificare a managerilor va incepe pana la finele lunii octombrie, iar echipele de management privat vor fi selectate pana la finele lunii decembrie, urmand a-si prelua atributiile cat de curand permite legea dupa acel moment. In cazurile in care urmeaza a fi vandute pachete minoritare semnificative de actiuni, acest calendar poate fi modificat pentru a permite participarea noilor actionari minoritari”, se precizeaza in Memorandum.