Patru echipe de liceeni au fost premiate, marţi, de conducerea RBS România, în urma câştigării concursului MoneySense - parte integrantă a programului de educaţie financiară cu acelaşi nume.

Este vorba de echipa "Hakuna Matata", formată din elevi de la Colegiul Naţional Iosif Vulcan, Liceul Teoretic Aurel Lazăr şi Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea, care a obţinut locul I; echipa DEL ART, de la Liceul Teoretic Ana Ipătescu din Gherla a obţinut locul II; echipa Young Investors, de la Liceul Teoretic Lucian Blaga din Bucureşti a obţinut locul III iar echipa Common Sens, de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu din Bucureşti a primit menţiune.

"În total la concurs s-au înscris 135 de elevi, grupaţi în 25 de echipe, patru dintre ele fiind declarate la final câştigătoare. Programul MoneySense se adresează tinerilor din licee, în încercarea de a-i sprijini în administrarea finanţelor personale, dar şi pentru a-i ajuta să înţeleagă mai bine diferitele produse şi servicii financiar-bancare. Pe lângă programa şcolară existentă, Programul MoneySense acoperă noţiuni de bază legate de bănci, produse bancare, administrarea finanţelor personale şi dezvoltarea unei afaceri", a declarat Henk Paardekooper, preşedintele RBS România, citat de Agerpres.

Programul MoneySense este derulat de RBS România, în parteneriat cu Fundaţia CREDE şi AIESEC România.