Candidatul PDL Cluj la Primăria Cluj-Napoca, Emil Boc, redevine primar, obţinând 53.713 voturi, faţă de cele 52.205 voturi obţinute de candidatul USL, Marius Nicoară, arată numărătoarea paralelă făcută de PDL Cluj, informeaza agentia Mediafax.


Vorbind astazi la o conferinta de presa, preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, a declarat că în urma numărătorii paralele făcute pe baza proceselor-verbale, şi candidatul PDL la şefia Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a obţinut mai multe voturi pe municipiu decât cel al USL, Horea Uioreanu.

"Apreciez că puteam obţine mult mai mult. Emil Boc a câştigat alegerile pentru Primăria Cluj-Napoca cu o diferenţă de 1.508 voturi faţă de candidatul USL, Marius Nicoară. Conform numărătorii paralele efectuate de PDL Cluj în toate cele 159 de secţii din municipiu, Emil Boc a obţinut 53.713 de voturi, faţă de cele 52.205 voturi obţinute de Marius Nicoară. Aceste date nu mai pot fi schimbate. La Consiliul Judeţean Cluj am finalizat şi numărătoarea pe municipiu pentru candidatul nostru, Alin Tişe, care a obţinut 56.333 voturi faţă de candidatul USL, Horea Uioreanu, care a obţinut 47.378 voturi. Rezultă o diferenţă de 8.955 de voturi", a spus Daniel Buda.

Potrivit rezultatelor date publicităţii de BEJ Cluj, Horea Uioreanu (USL) a obţinut 39,17 la sută din sufragii, el fiind urmat de Alin Tişe (PDL) cu 36,93 la sută. Pe locul al treilea s-a clasat candidatul UDMR Mate Andras, cu 12,40 la sută din voturi.

Duminică seară, exit poll-urile îl indicau pe Marius Nicoară câştigător al alegerilor pentru primăria Cluj-Napoca.La alegerile locale din urmă cu patru ani, Emil Boc câştiga alegerile locale cu peste 75 % la sută, fiind urmat de candidatul de atunci al UDMR, Laszlo Attila, care obţinuse sub 8 la sută.