Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că liderul interimar al democrat-liberalilor bucureşteni, Adriean Videanu, a fost desemnat să se ocupe de organizarea unei întâlniri a conducerii partidului cu delegaţia FMI, a Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, aflată la Bucureşti.


'Constatăm deprecierea fără precedent a mediului economic şi ruperea macrostabilităţii macroeconomice a României, motiv pentru care dorim o întâlnire cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, ai Băncii Mondiale şi ai Comisiei Europene. Domnul Adriean Videanu a fost însărcinat cu demersurile necesare obţinerii unei astfel de întrevederi', a spus Vasile Blaga, citat de Agerpres.

In alta ordine de idei, el a declarat ca BPN al partidului a fost anunţat cu privire la stadiul discuţiilor purtate cu alţi lideri de centru-dreapta în vederea realizării unei alianţe electorale şi a anunţat că miercuri, la sediul Iniţiativei Civice de Centru Dreapta (ICCD), platformă condusă de fostul premier Mihai-Răzvan Ungureanu, se va desfăşura o nouă reuniune cu acest subiect.

'Am informat colegii şi despre prima rundă de discuţii pe care am avut-o, delegaţia PDL, împreună cu cei cu care dorim să realizăm polul de centru-dreapta. Concluzia PDL este unanimă: ne dorim cu toţii această construcţie. Viitoarea întâlnire urmează să aibă loc miercuri, la ora 16,00, la sediul domnului Mihai-Răzvan Ungureanu (sediul ICCD - n.r.)', a spus preşedintele PDL.

În context, Vasile Blaga a anunţat că în cadrul BPN s-a decis formarea unei comisii pentru reorganizarea filialei Giurgiu a PDL şi, de asemenea, s-a stabilit un calendar pentru şcolile de vară ale PDL.

'Am decis reorganizarea organizaţiei din Giurgiu şi am numit o comisie de organizare din 31 de persoane, condusă de domnul deputat care a mai răspuns şi a avut rezultate bune la Giurgiu la europarlamentare, Cantaragiu (Bogdan Cantaragiu - n.r.). Nu în ultimul rând, vom organiza cele două şcoli de vară tradiţionale, ale tineretului şi ale organizaţiei de femei, la sfârşitul lunii august şi începutul lunii septembrie', a mai declarat preşedintele PDL.