Dintre toate caracteristicile produselor Apple, o pictogramă de ceas este cel mai puțin probabil să provoace controverse. Cu toate acestea, la scurt timp după ce Apple a lansat un nou format de ceas pentru iPad, ca parte a update-ului iOS 6 realizat la mijlocul lunii septembrie, compania a fost acuzata ca a copiat designul ceasului de catre Serviciul Federal al Căilor Ferate din Elvetia, relateaza Mashable.

Ceasul Elvețian în cauză a fost inițial conceput în anii '40, de către Hans Hilfiker,  și este considerat un simbol al companiei si al tarii. Inițial, Serviciul Federal al Căilor Ferate a amenințat că va demara un proces impotriva producatorului american, insa câteva săptămâni mai tarziu, Apple a cedat presiunii si s-a ajuns la un acord. Astfel, cei de la Apple au platit pentru licenta de design a ceasului. 

Termenii acordului nu au fost dati publicitatii, insa publicatia locala Tages- Anzeiger sustine ca Apple a platit aproximativ 21 de milioane de dolari pentru folosirea licentei de design a faimosului ceas elvetian.

Având în vedere că Apple este implicat în mai multe dispute privind brevetele, probabil, compania a decis ca acum nu este momentul potrivit pentru o alta luptă privind furtul unui ceas.

Apple a mai fost acuzat si in trecut de copierea unor caracteristici ale produselor sale. Chiar fostul CEO si co-fondator Apple, Steve Jobs, a mărturisit ca acest lucru s-a mai intamplat, și si-a explicat actiunile citandu-l pe Picasso: "Artiștii buni copiaza, artiști grozavi fura."