Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a realizat, in 2011, investitii de 670 milioane de euro in proiectele din sectorul energetic. Din aceasta suma, 490,1 mil. euro reprezinta creditele contractate de la diferite institutii financiare, precum bancile comerciale sau cele de investitii.

In luna februarie 2011, a fost repusa in functiune hidrocentrala de la Ciunget-Lotru dupa ce lucrarile de retehnologizare a echipamentelor au avut loc in perioada 2007 - 2011. Contractul, in valoare de 88 milioane euro, a fost finantat de Banca Mondiala printr-un credit care a acoperit aproximativ 75% din valoarea lucrarilor, diferenta fiind suportata de Hidroelectrica din surse proprii. Hidrocentrala Lotru-Ciunget are o putere instalata de 510 MWh.

In luna martie, au fost puse in functiune instalatiile de fluid dens de la centralele Isalnita si Craiova, printr-o investitie de 60 de milioane euro, banii fiind asigurati din surse proprii - 28 milioane euro si dintr-un credit bancar acordat de CEC, AlphaBank si BCR, in valoare de 32 milioane euro.

In luna august 2011, a fost semnat contractul si au demarat lucrarile pentru instalatia de desulfurare de la centrala electrica Isalnita, grupurile 7 si 8. Investitia este in valoare de 78 milioane euro, sursele financiare fiind asigurate in proportie de 80% dintr-un credit bancar cu BCR si BRD, garantat de Eximbank, iar in proportie de 20% din surse proprii ale Complexului Energetic Craiova. Lucrarile vor fi incheiate in noiembrie 2013. Dupa finalizarea acestei investitii, centrala Isalnita va incheia si programul de conformare pentru autorizatia de mediu.

In luna septembrie 2011 au fost puse in functiune instalatiile de desulfurare de la blocurile 3, 4 si 5 ale Complexului Energetic Turceni urmand ca, in ianuarie 2012, sa fie finalizate lucrarile la instalatia de desulfurare si la blocul 6, ultimul care necesita astfel de lucrari. Investitia totala, inceputa in 2008, a fost de 220 milioane euro, asigurata in totalitate dintr-un credit contractat cu Banca de Cooperare Internationala a Japoniei. De asemenea, se afla in derulare o investitie de 100 milioane euro, realizata in prezent in proportie de 80%, la instalatia de fluid dens. Lucrarile vor fi incheiate in octombrie 2012.

In luna septembrie au fost puse in functiune instalatiile de desulfurare de la blocurile 3 si 6 ale Complexului Energetic Rovinari. Investitia totala, inceputa in 2009, a fost de 97,5 milioane euro iar sumele au fost asigurate dintr-un credit acordat de UniCredit, in valoare de 77,5 milioane euro, si din surse proprii.

In luna noiembrie a fost semnat contractul si au demarat lucrarile la instalatia de desulfurare de la centrala electrica Craiova 2, grupurile 1 si 2. Investitia este in valoare de 53,4 milioane euro, sursele financiare fiind asigurate din fonduri europene - 21,2 milioane euro, iar restul din credite bancare. Dupa finalizarea acestei investitii, centrala Craiova 2 va incheia si programul de conformare pentru autorizatia de mediu.

In luna decembrie 2011, a fost inaugurata noua hidrocentrala de pe Olt de la Robesti (jud. Valcea). Hidroelectrica a investit din surse proprii 75 de milioane de euro. Centrala are o putere instalata de 27,1 MW, si va putea produce 74 Gwh/an.