Pentru concursul de rezidentiat organizat de Ministerul Sanatatii în data de 25 noiembrie s-au înscris 5371 absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie . Acestia vor concura pe 3730 locuri si posturi scoase la concurs.

 

Cei mai multi medici tineri, 4142, s-au înscris pentru locurile si posturile scoase la concurs in domeniul medicina, un numar de 931 au optat pentru locurile si posturile din domeniul medicina dentara, iar restul de 298 vor sustine concursul pentru domeniul farmacie.

In sesiunea din 2012, dintre cele 3730 locuri si posturi scoase la concurs, un numar de 3310 sunt pentru medicina, 250 pentru medicina dentara si 170 pentru farmacie.

La fel ca anul trecut, si în acest an, concursul se va desfasura, descentralizat, în sase centre universitare din tara: Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Tg. Mures, Timisoara si Craiova pentru toate domeniile, respectiv medicina, medicina dentara si farmacie,  pe baza tematicilor anuntate.

 Potrivit MS, ca noutate, in acest an, s-a decis organizarea concursului de rezidentiat pe post si pentru spitalele clinice, nu numai pentru spitalele mici, ca “un element de sustinere a tinerilor medici pentru continuarea carierei profesionale în tara.