Pretul petrolului a atins, la inchiderea cotatiilor de la New York Mercantile Exchange, cea mai coborata valoare din octombrie anul trecut, trecand sub pragul psihologic de 90 de dolari/baril.


Titeiul light sweet crude (WTI) cu livrare in luna iulie, a pierdut 1,95 dolari, pana la 89,90 dolari/baril, cel mai scazut nivel din 21 octombrie 2011. Ce pot spune este ca pietele nu au dat dovada astazi de simtul umorului, a comentat Bart Melek, de la TD Securities.

In opinia analistilor, aceasta scadere este legata, in primul rand, de propagarea pe piete a unui sentiment de frica si de absoluta confuzie. Este un haos pe piete si asistam la o scadere notabila si generalizata a apetitului pentru risc, cu o miscare a investitorilor spre titlurile ale Trezoreriei americane si o apreciere a dolarului care iefineste materiile prime, a adaugat Melek.

Nervozitatea investitorilor a fost alimentata de temerile legate de iesirea Greciei din zona euro, in ajunul summitului informal al liderilor UE, care vor aborda acest subiect. Toata lumea este speriata de perspectiva ca problemele Greciei sa se extinda asupra tarilor vulnerabile din zona euro, a adaugat expertul.